Life

Rețetă de sărmăluțe de post cu ciuperci. Mâncarea delicioasă pentru începutul postului Crăciunului

Postul Crăciunului sau Postul Nașterii Domnului este respectat cu sfințenie de foarte mulți credincioși. Există o serie de rețete extrem de gustoase pe care le puteți pregăti în această perioadă.
15.11.2021 | 15:08
Reteta de sarmalute de post cu ciuperci Mancarea delicioasa pentru inceputul postului Craciunului
ADVERTISEMENT

Postul Crăciunului se întinde pe o perioadă de 40 de zile, de pe data de 15 noiembrie până pe 24 decembrie.

Există unele date când credincioșii au dezlegare la pește și vin.

Există o mulțime de rețete pe care puteți să le pregătiți în această perioadă. Cele mai multe sunt ușor de preparat și foarte gustoase.

ADVERTISEMENT

Rețetă de sărmăluțe de post cu ciuperci. Mâncarea delicioasă pentru începutul postului Crăciunului

Foarte mulți români respectă cu sfințenie Postul Crăciunului. Chiar dacă din alimentație lipsește carnea, dar și alte produse, există o mulțime de rețete foarte gustoase ce se pot pregăti în această perioadă.

Vă prezentăm o rețetă delicioasă și pentru care nu trebuie să stați foarte mult în bucătărie. Sărmăluțe de post cu ciuperci. 

ADVERTISEMENT

În cazul în care doriți să folosiți varză dulce, foile trebuie să fie opărite înainte de a face sarmalele.

Ingrediente

400 g ceapă tăiată mărunt

250 g orez

doi morcovi (dați pe răzătoare)

450 g ciuperci fierte cu sare

250 ml suc de roșii

100 ml ulei

2 linguri de făină

o varză murată

pătrunjel, mărar

sare, piper

Cum se prepară sarmalele de post cu ciuperci

Pentru început se călește ceapa cu 50 de ml ulei. Aceasta este gata atunci când își schimbă culoarea și devine aurie. Se adaugă orezul (spălat). Lăsăm câteva minute să fiarbă împreună și amestecăm din când în când.

ADVERTISEMENT

Se oprește focul și se adaugă morcovul ras, bulion, verdeața, ciupercile tăiate mărunt, sare și piper. Se amestecă și se lasă compoziția să se răcească. Se adaugă  și cele două linguri de făină și se amestecă bine toate ingredientele.

În acest timp vă puteți ocupa de varză. Se taie fiecare frunză la dimensiunea potrivită pentru sarmale, după ce cotorul a fost îndepărtat. Se ia compoziția cu o lingură și se pune în fiecare foaie de varză. Apoi se înfășoară și se împachetează la capete.

ADVERTISEMENT

Se ia o oală încăpătoare. Pe fund se pun câteva frunze de varză, sau varză tocată. Apoi, încep să se așeze în straturi sarmalele. Deasupra se pune varză murată tocată mărunt. Se adaugă restul de ulei, suc de roșii și apă (cât cuprinde).

Sarmalele se fierb la foc mic, sau se pun în cuptor. Acestea trebuie să fiarbă aproximativ două ore. În cazul în care orezul nu este fiert, mai lăsăm oala pe foc încă jumătate de oră.

Sarmalele de post cu ciuperci se pot servi cu mămăligă și ardei iute.

ADVERTISEMENT