Life

Rețetă de șnițel vienez. Secretele preparatului autentic austriac

Vă prezentăm cea mai bună rețetă de șnițel vienez, exact cea pe care o prepară austriecii în buna lor tradiție culinară.
17.06.2021 | 11:15
Reteta de snitel vienez Secretele preparatului autentic austriac
Rețetă de șnițel vienez. Foto: captură Youtube Flavoured by Irene
ADVERTISEMENT

Această rețetă de șnițel vienez este creată după o rețetă autentică austriacă. Șnițelul vienez este diferit de șnițelul clasic preparat în bucătăria românească. Mai jos vă detaliem cum se prepară și vă spunem care sunt ingredientele necesare.

Pentru rețeta de șnițel autentic vienez ai nevoie de carne de vițel, un ou, făină, pesmet, 200 de mililitri de ulei pentru prăjit, 50 de grame de unt și sare și piper după gust.

ADVERTISEMENT

Rețeta pe  care v-o prezentăm în acest articol este preluată de pe un cunoscut canal de Youtube denumit „Flavoured by Irene”.

Rețetă de șnițel vienez

Începem prin a spune din start că dacă preparați mai multe șnițele, veți avea nevoie de mai multe ouă, în funcție de grosimea sau cantitatea cărnii folosite.

ADVERTISEMENT

Bateți oul cu un tel sau cu o furculiță. Pune pe o farfurie separată câteva linguri de făină (în funcție de cantitatea de carne pe care o prăjiți) și pe o altă farfurie presărați câteva linguri de pesmet.

Carnea pe care trebuie să o folosești pentru șnițelul vienez este întotdeauna de vițel. Poți folosi pulpă, pe care să o aplatizezi cu ciocănelul clasic cu care bați de obicei carnea pentru șnițele.

ADVERTISEMENT

Șnițelul se trece succesiv prin făină, apoi prin ou și pesmet. Carnea trebuie acoperită în întregime cu făină, dar scuturată de excesul de făină dacă este cazul. La fel se procedează și când tăvălești carnea în ou sau pesmet.

Carnea poate fi consumată cu cartofi natur și sos de coacăze negre

Șnițelul se trece cu grijă prin oul bătut bine, iar la final se tapetează bine cu pesmetul pus în farfurie. Poți presa și cu degetele astfel încât pesmetul să se lipească bine de carne și ai grijă să nu rămână porțiuni neacoperite.

ADVERTISEMENT

Pentru prăjit este indicat să folosești o tigaie anti-aderentă. Adaugă uleiul în tigaie și aproximativ 50 de grame de unt. Când untul s-a topit și uleiul este încins, adaugă carnea. Focul trebuie să fie mediu.

Felia de carne este subțire, iar dacă o țineți prea mult pe foc ea se va usca. Șnițelul se întoarce pe fiecare parte aproximativ 3 minute, însă îți vei da seama după textură și culoare dacă acesta e gata.

În restaurantele austriece, șnițelul vienez se servește de obicei alături de cartofi nature și sos acrișor de coacăze roșii.

 

 

ADVERTISEMENT