Sosul de roșii pentru pizza (sosul marinara) este un preparat napoletan. Este delicios și se prepară în doar 20 de minute.
Pentru acest preparat aveți nevoie de doar câteva ingrediente.
Așa cum spun specialiștii, o pizza tradițională nu se face cu ketchup sau bulion, ci cu sosul de roșii.
Această rețetă este rapidă. Este gata în aproximativ 20 de minute și orice gospodină o poate pregăti. Pentru sosul marinara aveți nevoie de doar câteva ingrediente. De asemenea acesta poate să fie folosit și pentru paste. Încercați această rețetă și nu veți da greș.
Ingrediente
1 conservă de 400 g roșii (întregi sau cuburi)
1-2 linguri ulei de măsline
1 cățel mare de usturoi (se pot folosi și doi mai mici)
4-5 frunze proaspete de busuioc
sare, piper negru măcinat
Se toacă mărunt usturoiul. Într-o cratiță mai mică se pune uleiul de măsline în care se adaugă usturoiul tocat. Se pune cratița pe foc (mediu) pentru câteva minute. Usturoiul trebuie să devină auriu fără să se ardă.
Se toacă trei frunze de busuioc și se pun în oală. Imediat se pun și roșiile din conservă și se amestecă. Se adaugă sare și piper după gust.
Se fierbe preparatul 15 minute la foc mic, timp în care acesta scade. Când este totul gata se ia de pe foc, se pune restul de busuioc și apoi toată compoziția se pasează. Se poate folosi ustensila specială folosită pentru zdrobitul cartofilor.
Sosul obținut este foarte gustos și se poate folosi atât pentru pizza, cât cu pentru paste. Această rețetă a fost prezentată și de celebrul Jamie Oliver.
Acest sos se poate păstra în borcane pentru iarnă. Se pune cald în borcane cu capac. Acestea trebuie fierte pentru 30 de minute la Bain Marie sau se pot băga în cuptor. Nu uitați! Borcanele trebuie să fie sterilizate înainte de a pune sosul în ele.
Borcanele pot fi înfășurate în hârtie sau cârpe. Astfel, în cazul în care unul ar exploda cioburile nu s-ar împrăștia. Acest lucru se întâmplă totuși destul de rar.