Life

Rețetă de supă cremă de dovleac copt. Se face simplu și rapid! E un deliciu

La început de toamnă, FANATIK vă prezintă o rețetă de supă cremă de dovleac copt. Pe cât de simplă și rapidă este de preparat, pe atât de gustoasă este la final.
19.09.2021 | 14:10
Reteta de supa crema de dovleac copt Se face simplu si rapid E un deliciu
Rețetă de supă cremă de dovleac copt. Se face simplu și rapid! E un deliciu. Sursa foto: aflaacum.ro
ADVERTISEMENT

În debut de toamnă, cel mai bogat anotimp de peste an, natura ne oferă fel și fel de ingrediente de care să profităm pentru ne delecta cu mâncăruri speciale.

Astăzi vă vom prezenta o rețetă în urma căreia vom obține o delicioasă supă cremă de dovleac copt.

ADVERTISEMENT

Rețetă rapidă de supă cremă de dovleac copt

În acest sezon, supa cremă de dovleac copt este un preparat gustos, ideal de pregătit atunci când începe perioada de recoltare a dovleacului.

După cum știm din sfaturile medicale, consumul de dovleac aduce o mulțime de beneficii organismului. Leguma poate fi adăugată într-o mulțime de rețete, iar cea mai cunoscută rețetă este, fără îndoială, supa cremă de dovleac.

ADVERTISEMENT

Preparatul este unul aromat și foarte gustos care se pregătește din doar câteva ingrediente și într-un timp extrem de scurt. de minute.

Supa rezultată poate fi consumată la prânz, dar și la cină ca fel principal de mâncare.  Mai jos vă prezentăm una dintre cele mai simple și ieftine rețete de supă cremă de dovleac, gata preparată în doar 20 de minute și gătită în maxim 40 de minute.

ADVERTISEMENT

Ingredientele de care avem nevoie pentru prepararea acestei supe creme delicioase sunt următoarele:

  • 1 dovleac de aproximativ 1 kg
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 morcov
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare, piper
  • Crutoane
  • Verdeață (mărar sau orice altceva vă place)
  • Opțional: 1 linguriță de smântână pentru fiecare bol servit

Pașii de urmat în prepararea rețetei de supă cremă de dovleac copt

În primă fază, dovleacul este tăiat cuburi mici. În paralele se taie și celelalte legume în bucăți cât de cât egale pentru a se coace uniform în momentul în care le introduceți la cuptor.

ADVERTISEMENT

Apoi, pregătiți o tavă cu foaie de copt unde așezați bucățile de legume. Puneți puțină sare și puțin piper care să le dea gust în timpul gătirii. De asemenea, se adaugă și o lingură sau două de ulei de măsline. Legumele au nevoie de circa 30-40 minute pentru a sta la cuptor, la temperatura de 180 grade.

În tot acest timp în care legumele sunt la copt, puneți la fiert cam 1 – 1,5 litri de apă.

Începeți, din când în când, să verificați legumele dacă s-au gătit suficient. Puteți realiza asta cu o furculiță. Dacă tacâmul trece prin dovleac fără a depune efort, înseamnă că legumele sunt gata.

După ce legumele sunt gata, urmează partea cu blenderul. Alături de ele se pune o cană de apă fiartă, un cățel de usturoi, sare și piper.

Imediat după ce blenduiți supa cam 30 de secunde, verificați dacă vă place consistența supei, dacă mai are nevoie de condimente sau usturoi.

Important! Consistența supei trebuie să fie cremoasă, să curgă, însă să nu fie nici prea lichidă. Gustul trebuie să fie echilibrat, nici prea picant, dar să se simtă aroma de usturoi.

După preferințe, puteți să mai adăugați unt pentru cremozitate, apă sau legume, rând pe rând.

De regulă, supa cremă de dovleac copt se servește fierbinte, asezonată cu amestec de ierburi aromate și crutoane de casă.

ADVERTISEMENT
Tags: