ADVERTISEMENT
Life

Rețetă de supă cremă de dovlecei. Ingredientele care o fac delicioasă

Îți spunem cum să prepari cea mai bună rețetă de supă cremă de dovlecei, una din cele mai sănătoase variante pentru masa de prânz pe timpul verii.
Autor: Dan Suta | 08.06.2021 | 13:22
Rețetă de supă cremă de dovlecei. Ingredientele care o fac delicioasă
Supă cremă de dovlecei. Foto: captură Youtube Gina Bradea

Rețeta de supă cremă de dovlecei este relativ ușor de preparat. Ai nevoie de anumite ingrediente și de dibăcie. Ea poate fi consumată cu crutoane sau fără, în funcție de preferințele fiecăruia.

ADVERTISEMENT

Dovleceii se numără printre legumele care pot fi integrate în o serie diversificată de rețete. Se pot face chiftele din dovlecei, pot fi dați la grătar sau tăiați rondele și dați prin fâină și ouă, adică pane.

Varianta pe care v-o prezentăm astăzi este cea de supă cremă de dovlecei. Pentru această supă veți avea nevoie de aproximativ 500 de grame de dovlecei, un morcov, un ardei gras și o ceapă.

Rețetă de supă cremă de dovlecei

De asemenea, îți mai trebuie cartofi, sare, piper și ulei de floarea soarelui. Cartofii au un rol important în această rețetă, căci asigură cremozitatea supei.

ADVERTISEMENT

Dacă sunteți reticenți în privința uleiului, puteți să îl înlocuiți cu un cub de unt. Cum se prepară?

Puneți un litru de apă într-o oală. Tăiați dovlecelul sau dovleceii în bucăți medii și adăugați-le în oala cu apă.

Tăiați apoi morcovul în două bucăți. Ardeiul gras se poate rupe cu mâinile fâșii și, de asemenea, se adaugă în oală.

ADVERTISEMENT

Tăiați și cartoful în cubulețe, iar cele trei cepe le puteți pune întregi în supă. Se presară încă de la început, iar la final se adaugă o lingură de ulei.

Pentru a verifica dacă legumele sunt fierte, folosiți o furculiță. Dacă acestea sunt pătrunse ușor, înseamnă că legumele sunt gata să devină cremă.

ADVERTISEMENT

Scurgeți zeama și începeți să pasați legumele. E important de precizat că puteți păstra mai multă zeamă în funcție de cremozitatea pe care v-o doriți.

Se adaugă smântână la final

Dacă nu a rămas foarte multă zeamă (apă) în urma fierberii legumelor, puteți să le amestecați direct în oală folosindu-vă de un mixer.

ADVERTISEMENT

Supa cremă de dovlecei trebuie să arate la final ca un piure de legume. Puteți adăuga în acest amestec puțină smântână cu 30% grăsime penru ca supa să nu aibă aspect de brânză.

Se dă într-un clocot după ce ați amestecat bine smântâna. Supa cremă este gata de servit. În general, această rețetă se servește cu crutoane, însă asta depinde de gusturile fiecăruia. Poftă bună!

Rețeta prezentată de FANATIK a fost realizată de Gina Bradea, publicată pe canalul ei de Youtube.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!