Life

Rețetă de supă cremă de dovlecei. Ingredientele care o fac delicioasă

Îți spunem cum să prepari cea mai bună rețetă de supă cremă de dovlecei, una din cele mai sănătoase variante pentru masa de prânz pe timpul verii.
08.06.2021 | 13:22
Reteta de supa crema de dovlecei Ingredientele care o fac delicioasa
Supă cremă de dovlecei. Foto: captură Youtube Gina Bradea
ADVERTISEMENT

Rețeta de supă cremă de dovlecei este relativ ușor de preparat. Ai nevoie de anumite ingrediente și de dibăcie. Ea poate fi consumată cu crutoane sau fără, în funcție de preferințele fiecăruia.

Dovleceii se numără printre legumele care pot fi integrate în o serie diversificată de rețete. Se pot face chiftele din dovlecei, pot fi dați la grătar sau tăiați rondele și dați prin fâină și ouă, adică pane.

ADVERTISEMENT

Varianta pe care v-o prezentăm astăzi este cea de supă cremă de dovlecei. Pentru această supă veți avea nevoie de aproximativ 500 de grame de dovlecei, un morcov, un ardei gras și o ceapă.

Rețetă de supă cremă de dovlecei

De asemenea, îți mai trebuie cartofi, sare, piper și ulei de floarea soarelui. Cartofii au un rol important în această rețetă, căci asigură cremozitatea supei.

ADVERTISEMENT

Dacă sunteți reticenți în privința uleiului, puteți să îl înlocuiți cu un cub de unt. Cum se prepară?

Puneți un litru de apă într-o oală. Tăiați dovlecelul sau dovleceii în bucăți medii și adăugați-le în oala cu apă.

ADVERTISEMENT

Tăiați apoi morcovul în două bucăți. Ardeiul gras se poate rupe cu mâinile fâșii și, de asemenea, se adaugă în oală.

Tăiați și cartoful în cubulețe, iar cele trei cepe le puteți pune întregi în supă. Se presară încă de la început, iar la final se adaugă o lingură de ulei.

ADVERTISEMENT

Pentru a verifica dacă legumele sunt fierte, folosiți o furculiță. Dacă acestea sunt pătrunse ușor, înseamnă că legumele sunt gata să devină cremă.

Scurgeți zeama și începeți să pasați legumele. E important de precizat că puteți păstra mai multă zeamă în funcție de cremozitatea pe care v-o doriți.

Se adaugă smântână la final

Dacă nu a rămas foarte multă zeamă (apă) în urma fierberii legumelor, puteți să le amestecați direct în oală folosindu-vă de un mixer.

Supa cremă de dovlecei trebuie să arate la final ca un piure de legume. Puteți adăuga în acest amestec puțină smântână cu 30% grăsime penru ca supa să nu aibă aspect de brânză.

Se dă într-un clocot după ce ați amestecat bine smântâna. Supa cremă este gata de servit. În general, această rețetă se servește cu crutoane, însă asta depinde de gusturile fiecăruia. Poftă bună!

Rețeta prezentată de FANATIK a fost realizată de Gina Bradea, publicată pe canalul ei de Youtube.

 

ADVERTISEMENT