Life

Rețeta de supă ideală pentru vreme rece. Secretul unui bucătar celebru pentru o aromă de neuitat

În sezonul rece aveam nevoie de supe calde ca să ne ajute organismul. O rețetă de supă a unui celebru bucătar te va da pe spate. Este delicioasă.
11.01.2025 | 11:56
Reteta de supa ideala pentru vreme rece Secretul unui bucatar celebru pentru o aroma de neuitat
Supă de ceapă după rețeta lui Jamie Oliver / sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sezonul rece vine la pachet cu răceli și imunitate scăzută. Atunci este timpul să intervenim și să ne ajutăm organismul cu ce puteam mai bine. Desigur, cel mai bun remediul este o supă fierbinte de ceapă, care întărește și imunitatea.

Supa de ceapă a lui Jamie Oliver

Jamie Oliver este unul dintre cei mai celebri bucătari din lume. Preparatele sale sun pline de gust și savoare, fiind o mare inspirație pentru gospodinele din toată lumea.

ADVERTISEMENT

De data aceasta, faimosul bucătar vine o rețetă inedită de supă de ceapă. Acest preparat este specific franțuzesc și se servește alături de crutoane cu brânză și muștar.

Este o adevărată delicatesă tradițional franțuzească, care cucerește și cel mai mare mofturos din punct de vedere culinar. Iată cum se prepară după instrucțiunile lui Jamie Oliver.

ADVERTISEMENT

Rețeta supei de ceapă a lui Jamie Oliver

Ingrediente

  • 1 kg de ceapă
  • 25 g unt
  • ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de zahăr brun închis
  • 50 ml vermut uscat (alb) sau brandy
  • 1,5 litri supă de carne de vită
  • sos Worcestershire
  • 8 felii mici de baghetă sau o pâine mică
  • 2 linguri de muștar
  • 100 g brânză Gruyere

Mod de preparare

„Ceapa se curăță de coajă și se taie mărunt. Puneți-le într-o caserolă mare, la foc mic, împreună cu untul și o lingură de ulei de măsline, asezonând cu sare de mare și piper negru măcinat. Se călesc ușor, cu capacul pus, timp de 10 minute sau până se înmoaie, amestecând ocazional”, spune Jamie Oliver.

ADVERTISEMENT

Se curăță usturoiul, se zdrobește și se adaugă. Apoi, pui zahărul și fierbi încă 15 minute până când devine auriu și caramelizat. „Se amestecă bine, apoi se toarnă vermutul sau coniacul. Înclinați cu grijă cratița pentru a prinde flacăra (sau aprindeți-o cu un chibrit lung) și lăsați-o să flambeze – stați deoparte!

Când flăcările se sting, se adaugă supa de vită, se acoperă din nou cu un capac și se fierbe timp de 20 de minute, apoi se condimentează după gust cu sare, piper și sos Worcestershire”, continuă bucătarul.

ADVERTISEMENT

Când supa este aproape de final, se pun feliile de pâine pe tavă și le prăjești sub grătar, timp de 2-3 minute. „Se scot de pe grătar, se întorc și se întinde muștarul pe partea prăjită. Apoi se așază feliile deasupra supei, cu partea prăjită în jos, și se dă pe răzătoare brânza.

Se pune cratița sub grătar pentru încă trei minute sau până când brânza se topește și face bule”, mai spune acesta. La final, supa se în boluri, iar deasupra sa se așază câte două crutoane cu brânză.

ADVERTISEMENT
Tags: