Life

Rețetă de sushi de la Alina Laufer. Secretele unui preparat delicios

Alina Laufer și-a prezentat propria rețetă de sushi, unul dintre cele mai delicioase preparate nipone.
28.09.2021 | 17:52
Reteta de sushi de la Alina Laufer Secretele unui preparat delicios
ADVERTISEMENT

Alina Laufer și-a dezvăluit priceperea în bucătărie cu o rețetă de sushi. Soția afaceristului Elan Laufer le-a oferit gospodinelor ingredientele de care au nevoie pentru acest deliciu culinar, dar și cum se prepară.

Pentru sushi în stil hawaian, care se poate prepara în mai multe feluri, ai nevoie de orez sau quinoa, somon crud, creveți prefierți, sos de soia, ulei de susan, maioneză, sos picant și sare.

ADVERTISEMENT

Pentru poke bowl îți mai trebuie piper, avocado, castravete, morcov, portocală și alge. Pentru dressing vei folosi sos de soia, ulei de susan, maioneză, sos picant, sare și piper.

Rețetă de sushi hawaian de la Alina Laufer

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pui orezul la fiert. Lasă orezul pe foc timp de 10 minute. La fel se procedează și cu quinoa.

ADVERTISEMENT

Se filetează peștele. Se scot toate oasele și se taie în cubulețe mărunte, ca pentru un tartar. După ce ai cules toate oasele din pește, curăță creveții.

Dacă sunt deja prefierți, nu mai este cazul să îi mai gătești. Creveții se vor prepara cu dressing. Mâncarea poate fi gustată la prânz sau la cină, căci este ușoară ca o salată.

ADVERTISEMENT

„În Statele Unite când l-am mâncat, l-am mâncat într-un magazin unde puteai să îți alegi topping-ul. Preferatul meu era cel de avocado.

Îmi place foarte mult și castravetele. Vreau să vă zic că în felul acesta am învățat-o pe fetița mea să mănânce mâncare sănătoasă”, a declarat Alina Laufer în timpul preparării rețetei de sushi, pe Youtube.

ADVERTISEMENT

Pasta de wassabi și ghimbirul murat, două dintre ingredientele secrete

Morcovii se pot tăia în diferite feluri, fie că îi piliți sau îi tăiați în bucăți mărunte. Urmează prepararea dressing-ului. Se amestecă ingredientele necesare cu ajutorul unui mixer.

Poți opta și pentru pasta de wassabi dacă vrei să fie și mai picant totul. Pune sosul în două boluri diferite. Într-un bol combină dressingul cu creveții, în altul cu somon.

După ce orezul s-a fiert în apă sărată, poți să adaugi și puțin oțet și o linguriță de zahăr. Încorporează apoi somonul și creveții în orezul pus în farfurie.

Adaugă apoi legumele: morcovii, castraveții și avocado. Plusul de savoare în cazul acestei rețete vine de la pulpa de portocală.

Deasupra se mai poate pune și ghimbir murat. Dacă ai ales quinoa, prepararea farfuriei se face la fel. Peste creveți, somon și legume se pun și algele.

 

ADVERTISEMENT