Rețeta de tartă cu banane și ciocolată este ușor de pregătit, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Află de ce ai nevoie pentru acest preparat dulce.
Acest desert delicios se prepară destul de simplu și este ideal pentru membrii familie sau pentru musafiri. Combinația de banane și ciocolată este irezistibilă, așa că tarta merită, cu siguranță, încercată.
Consultă lista de ingrediente de mai jos, dar și modul de preparare pentru această rețetă.
Pentru crema de ciocolată
Se unge cu unt și se pudrează cu făină o tavă cu diametrul de 18-20 cm. Cuptorul se încălzește la 180˚C.
Prepararea aluatului. Toate ingredientele se pun într-un robot de bucătărie și se mixează bine. Se pune aluatul pe masă și se întinde într-o foaie rotundă, după care se pune în tavă.
Cu coada unei linguri se presează aluatul pe marginile tăvii și se înțeapă cu o furculiță din loc în loc. Se lasă la rece timp de 15 minute.
Dacă nu ai un robot de bucătărie, se mixează oul cu zahărul și untul. Se adaugă apoi făina amestecată cu sarea și praful de copt. Se frământă bine, până când aluatul devine moale și ușor de manevrat, notează spynews.ro.
După ce a stat la rece, aluatul aranjat în tavă se dă la copt timp de 20 de minute. După ce este gata, aluatul se lasă la răcit în tavă. Se mută pe o farfurie și se așază felii de banană în crusta de aluat.
Se pun smântâna și ciocolata într-o cratiță și se lasă la foc mic, până când se topește ciocolata. Gălbenușurile se bat cu zahărul și vanilia, iar amestecul se adaugă în ciocolata topită.
Se amestecă rapid pentru a evita închegarea gălbenușurilor. Crema se mai ține pe foc încă 5 minute și amestecă încontinuu, la foc mic. După ce capătă o textură potrivită se lasă la răcit.
Crema de ciocolată se toarnă peste banane și se lasă la rece timp de câteva ore, după care se poate servi. Poftă bună!