Rețeta de tiramisu a Ginei Bradea este una delicioasă și nu e greu de preparat. Ai nevoie de câteva ingrediente pe care le poți găsi ușor în comerț. m
Gina Bradea este una dintre cele mai cunoscute creatoare de conținut în domeniul culinar și milioane de români o urmăresc și prepară rețetele pe care aceasta le propune. Indiferent că este vorba despre feluri principale sau deserturi, sfaturile sale sunt urmate de multe persoane.
De curând, Gina Bradea a explicat cum se prepară o rețetă inedită de tiramisu. Acest desert este “mai bun decât vestita ciocolată Dubai” și nu este dificil de preparat. Desertul este, de fapt, un tiramisu Dubai.
Pentru acest desert, ai nevoie de 16 pișcoturi de șampanie, 600 ml de frișcă lichidă naturală, 500 g de mascarpone, 50 g de kataif, 2 – 3 linguri de zahăr pudră și 100 g de pudră de fistic. Lista de ingrediente include și 200 g de pastă de fistic, precum și 200 mp de lapte. Pentru glazură, ai nevoie de 50 g de ciocolată neagră și 50 ml de frișcă lichidă/frișcă naturală, potrivit pofta-buna.com.
Mai întâi, se prepară crema pentru rețeta de tiramisu a Ginei Bradea. Se sfărâmă bine kataiful, care poate fi gata prăjit, găsit în comerț. “Eu am folosit un kataif gata prăjit, se găsește în comerț, sau puteți folosi o fidea foarte fină. Adăugăm pastă de fistic peste kataif și amestecăm bine. Este bine să facem asta la început”, a explicat creatoarea de conținut în clipul său.
Frișca rece, ținută la frigider înainte, se pune în vasul robotului, iar peste ea se adaugă zahărul pudră și mascarpone. Se bate totul la viteză maximă.
“Trebuie să avem grijă, stăm lângă robot, să îl oprim când s-a bătut crema. Cam 1-2 minute durează baterea, depinde de robot. Pudra de fistic se adaugă în crema pregătită anterior, se amestecă totul bine, cu mișcări blânde, de jos în sus, până ajungem la o consistentă omogenă”, a mai explicat Gina Bradea.
Se adaugă crema de maascarpone și frișcă peste cea de pastă de fistic și kataif. Se adaugă treptat, apoi se amestecă constant, cu mare atenție, pentru ca crema să nu se taie.
Ai nevoie de o formă pentru a monta acest desert, cum ar fi cea utilizată de Gina Bradea, care are dimensiunile de 30×30 cm. Pișcoturile se înmoaie cu partea cu zahărul în lapte scurt. Se așază în formă, având partea înmuiată în sus.
Se pregătește, apoi, glazura de ciocolată. “Punem pe foc 50 ml de frișcă naturală, o lăsăm să se infierbânte. Când începe să clocotească ușor, oprim focul și adăugăm ciocolată. O acoperim cu frișcă și o lăsăm 1-2 minute. Amestecăm energic, până se înmoaie bine ciocolată”, a mai spus creatoarea de conținut.
După ce ai terminat de făcut toate aceste lucruri, se lasă tava la frigider pentru cel puțin 12 ore. În acest timp, kataiful va absorbi din umezeala și aromele desertului, care va fi unul delicios.