Life

Rețetă de tiramisu fără pișcoturi. Cum să prepari ușor unul dintre cele mai apreciate deserturi

Rețetă de tiramisu fără pișcoturi. Cum să prepari ușor unul dintre cele mai apreciate deserturi. De ce ingrediente ai nevoie.
27.09.2022 | 17:19
Reteta de tiramisu fara piscoturi Cum sa prepari usor unul dintre cele mai apreciate deserturi
Rețetă de tiramisu fără pișcoturi. Cum se prepară. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Rețeta de tiramisu fără pișcoturi este una potrivită dacă vrei să-i impresionezi pe cei dragi. Află cum poți prepara ușor varianta reinterpretată a unuia dintre cele mai apreciate deserturi din toată lumea.

Rețetă de tiramisu fără pișcoturi. Ingredientele de care ai nevoie

Tiramisu este unul dintre cele mai apreciate deserturi din lume și provine din Italia. Originea acestui desert a fost adesea disputată de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT

Inițial, prăjitura s-ar fi numit bagatelă toscană și ar fi fost preparată pentru prima dată în Siena, o localitate din Italia, cu ocazia vizitei unui mare duce.

De altfel, o altă versiune spune că prăjitura provine din Veneția, unde era preparată special pentru curtezane, având proprietăți afrodiziace.

ADVERTISEMENT

Rețeta clasică de tiramisu conține pișcoturi, însă se poate prepara și fără aceste ingrediente. Află din rândurile de mai jos cum poți prepara această versiune a renumitului desert.

Ingrediente pentru blat: 

  • 100 de g de gălbenușuri
  • 300 de g de zahăr pudră
  • 225 g de albușuri de ou
  • 90 de g cacao
  • 30 g amidon de cartofi
  • sirop de cafea
ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru cremă: 

  • 200 g mascarpone
  • 100 g gălbenuș
  • 70 g zahar
  • 60 g albuș de ou

Cum se prepară tiramisu fără pișcoturi. Pașii de urmat

Albușurile se bat cu zahărul pudră. Atunci când bați albușurile este important să le faci mai întâi să crească, după care să adaugi treptat zahăr pudră. Acesta nu se adaugă niciodată de la început.

Se bat gălbenușurile separat împreună cu zahărul pudră. Se adaugă apoi o parte din albuș în gălbenușuri și se amestecă repede.

ADVERTISEMENT

Acest amestec se pune apoi în albușurile bătute rămase, după care se adaugă amidon și cacao.

Se pornește cuptorul și se setează la temperatura de 220 de grade Celsius. Compoziția se pune în tavă, apoi se lasă la cuptorul încins timp de 8 minute. Se adaugă apoi zahărul granulat.

Se prepară apoi crema pentru tiramisu. Chef Ernst a explicat care este modul de preparare al cremei pe bază de mascarpone.

“Pentru a începe crema noastră, adăugăm albuşul în aparatul nostru. Batem gălbenuşurile cu mâna. Zahăr. Albuşul bătut este cremos.

Acum adăugăm mascarpone în gălbenuşurile noastre bătute şi amestecăm aceste două produse. Adăugăm apoi jeleul, smântâna, şi la final albuşurile.”, a explicat bucătarul, notează spynews.ro.

De asemenea, pentru a monta prăjitura se vor folosi o bază de tort și un inel. Se adaugă un disc din baza care a fost coaptă anterior și se înmoaie ușor cu siropul de cafea.

“Adăugăm un strat de cremă de mascarpone. Punem al doilea pandişpan. Acest disc va fi înmuiat mult mai mult. Încă un strat de cremă de mascarpone.

Şi ultimul disc de pandişpan. Şi din nou sirop de cafea. Îl terminăm cu ultimul strat de cremă de mascarpone.”, a continuat Chef Ernst.

La final, tiramisu se lasă la frigider timp de trei ore. Se pudrează apoi cu cacao. Poftă bună!

ADVERTISEMENT