Una dintre cele mai apreciate rețete din sezonul 9 Chefi la Cuțite a fost cea de tocană țigănească autentică, preparată de Narcisa Birjaru.
Concurenții au avut de gătit o tocăniță la duel, ca la mama sau bunica acasă, iar concurenta lui Cătălin Scărlătescu i-a impresionat pe jurați.
Află cum poți prepara rețeta de tocăniță țigănească autentică, exact așa cum a făcut-o și concurenta cooking show-ului de la Antena 1.
Rețeta de tocană țigănească autentică preparată de Narcisa Birjaru i-a impresionat pe jurați la Chefi la Cuțite. Preparatul a fost gătit în ediția 35 din sezonul 9, care a avut loc pe 17 mai.
Concurenta lui Cătălin Scărlătescu a reușit să obțină punctaj maxim cu preparatul ei, dovedind un adevărat talent în bucătărie.
Mai exact, tocănița Narcisei conține carne de porc cu ceapă și morcovi, servită cu mămăliguță și brânză. Preparatul i-a convins pe chefi de abilitățile culinare ale tinerei concurente.
Iată care sunt ingredientele necesare pentru un astfel de preparat, potrivit a1.ro.
Se pregătesc ingredientele necesare pentru rețeta de tocană țigănească autentică, rețeta minune a Narcisei Birjaru de la Chefi la Cuțite. Se curăță legumele și se toacă mărunt.
Carnea se porționează în cuburi potrivit de mari. Untura se pune la încins și se rumenesc bucățile de carne pe toate părțile, până se sigilează sau își modifică culoarea. Se asezonează cu sare și piper după gust.
Se adaugă, pe rând, ceapa tăiată solzișori, apoi morcovii dați pe răzătoare și ardeiul tăiat în formă de fâșii. Se amestecă bine după fiecare adaos de ingrediente pentru a se pătrunde uniform.
Atunci când toate ingredientele sunt ușor pătrunse, se adaugă pasta de roșii, apoi se completează cu apă astfel încât să fie acoperite ingredientele.
Se adaugă foile de dafin, paprika afumată și o crenguță de cimbru. Tocana se lasă la fiert până când devine consistentă, iar sosul scade până la jumătate. După ce se stinge focul se adaugă pătrunjel verde, tocat mărunt.
Se pune un ceaun cu apă la fiert. Atunci când apa atinge punctul de fierberem se adaugă sarea și se amestecă până se diluează.
Se adaugă, treptat mălaiul, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor. Mămăliga se fierbe până când mălaiul se hidratează bine și devine consistentă.
Se adaugă un cub de unt înainte de stingerea focului sau o lingură rasă de untură pentru ca mămăliga să devină mai cremoasă.
Tocana se servește cu mămăliguță, peste care se adaugă brânză sărată răzuită. Rețeta de tocană țigănească autentică a Narcisei Birjaru este gata de servit. Poftă bună!