Life

Rețeta de tocană țigănească autentică făcută de Narcisa Birjaru. Preparatul care a făcut senzație la Chefi la Cuțite

Rețeta de tocană țigănească autentică, preparată de Narcisa Birjaru, a fost una dintre cele mai apreciate de la Chefi la Cuțite, sezonul 9. Iată cum se prepară acest fel de mâncare.
15.06.2021 | 08:39
Reteta de tocana tiganeasca autentica facuta de Narcisa Birjaru Preparatul care a facut senzatie la Chefi la Cutite
Rețeta de tocană țigănească autentică a Narcise Birjaru. Preparatul care a făcut senzație la Chefi la Cuțite. Sursa foto: Antena 1/ Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai apreciate rețete din sezonul 9 Chefi la Cuțite a fost cea de tocană țigănească autentică, preparată de Narcisa Birjaru.

Concurenții au avut de gătit o tocăniță la duel, ca la mama sau bunica acasă, iar concurenta lui Cătălin Scărlătescu i-a impresionat pe jurați.

ADVERTISEMENT

Află cum poți prepara rețeta de tocăniță țigănească autentică, exact așa cum a făcut-o și concurenta cooking show-ului de la Antena 1.

Rețetă de tocană țigănească autentică făcută de Narcisa Birjaru. De ce ingrediente ai nevoie

Rețeta de tocană țigănească autentică preparată de Narcisa Birjaru i-a impresionat pe jurați la Chefi la Cuțite. Preparatul a fost gătit în ediția 35 din sezonul 9, care a avut loc pe 17 mai.

ADVERTISEMENT

Concurenta lui Cătălin Scărlătescu a reușit să obțină punctaj maxim cu preparatul ei, dovedind un adevărat talent în bucătărie.

Mai exact, tocănița Narcisei conține carne de porc cu ceapă și morcovi, servită cu mămăliguță și brânză. Preparatul i-a convins pe chefi de abilitățile culinare ale tinerei concurente. 

ADVERTISEMENT

Iată care sunt ingredientele necesare pentru un astfel de preparat, potrivit a1.ro.

Ingrediente pentru tocană

  • 500 g carne de porc
  • 2 bucăți de ceapă
  • 2 morcovi
  • un ardei gras roșu
  • 250 g pastă de roșii
  • o lingură de untură de porc
  • sare și piper după gust
  • paprika afumată
  • 2 foi de dafin
  • o crenguță de cimbru
  • o legătură de pătrunjel verde

Ingrediente pentru mămăliguță

  • 1 litru de apă
  • o lingură de sare
  • 350 g mălai
  • 50 g unt
  • brânză telemea sărată, pentru servit

Cum se prepară tocana delicioasă a Narcisei Birjaru. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Se pregătesc ingredientele necesare pentru rețeta de tocană țigănească autentică, rețeta minune a Narcisei Birjaru de la Chefi la Cuțite. Se curăță legumele și se toacă mărunt.

ADVERTISEMENT

Carnea se porționează în cuburi potrivit de mari. Untura se pune la încins și se rumenesc bucățile de carne pe toate părțile, până se sigilează sau își modifică culoarea. Se asezonează cu sare și piper după gust.

Se adaugă, pe rând, ceapa tăiată solzișori, apoi morcovii dați pe răzătoare și ardeiul tăiat în formă de fâșii. Se amestecă bine după fiecare adaos de ingrediente pentru a se pătrunde uniform.

Atunci când toate ingredientele sunt ușor pătrunse, se adaugă pasta de roșii, apoi se completează cu apă astfel încât să fie acoperite ingredientele.

Se adaugă foile de dafin, paprika afumată și o crenguță de cimbru. Tocana se lasă la fiert până când devine consistentă, iar sosul scade până la jumătate. După ce se stinge focul se adaugă pătrunjel verde, tocat mărunt.

Cum se prepară mămăliguța pentru tocana țigănească

Se pune un ceaun cu apă la fiert. Atunci când apa atinge punctul de fierberem se adaugă sarea și se amestecă până se diluează.

Se adaugă, treptat mălaiul, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor. Mămăliga se fierbe până când mălaiul se hidratează bine și devine consistentă.

Se adaugă un cub de unt înainte de stingerea focului sau o lingură rasă de untură pentru ca mămăliga să devină mai cremoasă.

Tocana se servește cu mămăliguță, peste care se adaugă brânză sărată răzuită. Rețeta de tocană țigănească autentică a Narcisei Birjaru este gata de servit. Poftă bună!

ADVERTISEMENT