Life

Rețeta de tocăniță de pui cu ceapă de la chef Sorin Bontea. Cu asta dai lovitura la cină!

Rețeta de tocăniță de pui cu ceapă a lui chef Sorin Bontea este ideală pentru cină și una accesibilă pentru buzunarele fiecăruia.
30.08.2021 | 17:27
Reteta de tocanita de pui cu ceapa de la chef Sorin Bontea Cu asta dai lovitura la cina
Rețeta de tocăniță de pui cu ceapă de la Sorin Bontea. Foto: captură Youtube
ADVERTISEMENT

Rețeta de tocăniță de pui cu ceapă prezentată de chef Sorin Bontea este una dintre cele mai simple și cele mai delicioase. Dacă vrei o cină deosebită, nu ezita să te apuci de acest preparat culinar!

De fapt, corect ar fi spus ca această rețetă să se numească tocăniță de ceapă cu pui, deoarece conține mai multă ceapă decât pui, însă lumea o cunoaște sub denumirea de tocăniță de pui, mai degrabă.

ADVERTISEMENT

Pentru acest preparat ai nevoie de vreo 6-8 cepe mai mari, pulpă de pui dezosată, foi de dafin, boabe de piper, roșii, mărar sau pătrunjel, cimbru, sare ulei și făină.

Rețeta de tocăniță de pui de la chef Sorin Bontea

Puiul poate fi servit cu mămăligă sau pâine. Pune puțin ulei în cratiță și dă puiul prin făină. Pune bucățile în cratița cu ulei.

ADVERTISEMENT

Puiul se dă prin făină pentru ca sosul să se lege bine. Se lasă la rumenit pe ambele părți și se pune ceapa la călit.

Înainte să dai puiul prin făină, e bine să-l condimentezi cu sare și piper. Puiul se prăjește destul de repede, în doar câteva minuțele.

ADVERTISEMENT

Lasă ceapa să se călească bine, timp de 10 minute. Nu trebuie să se topească de tot pentru că o vei mai folosi. Pe urmă, amestecă puiul cu ceapă și pune apă fierbinte în vas.

Vei adăuga apoi foile de dafin, cimbrul și lasă să se fiarbă până puiul e aproape gata. Pune apoi roșiile, iar peste 5 minute ar trebuie să fie gata.

ADVERTISEMENT

Puiul trebuie bine condimentat, mai ales cu piper

Chef Sorin Bontea a pus piper și la final, înainte ca acest preparat să fie gata. Bucătarul recomandă condimentarea din belșug a puiului pentru că împreună cu restul ingredientelor (pătrunjel, cimbru sau mărar) gustul va fi unul spectaculos.

Mărarul sau pătrunjelul îl puteți pune deasupra tocăniței de pui, după ce ați așezat-o în farfurie. Rețeta este gata destul de repede. Nu îți trebuie decât puțină îndemânare și să supraveghezi cu atenție călirea cepei și fierberea puiului pentru a ieși bine.

Pont: ca să îți dai seama dacă puiul este prăjit bine, e suficient să fii atent la culoarea acestuia. Puiul se prăjește în general rapid, iar acesta trebuie să fie maro spre auriu și ușor de pătruns cu furculița.

ADVERTISEMENT