Vă prezentăm cea mai inedită rețetă de tort festiv de panettone de la chef Patrizia Paglieri, un preparat care este gata în doar 10 minute. Fosta jurată de la MasterChef România a dezvăluit cum se prepară tortul la care se folosește cozonac italian și a oferit propria ei rețetă.
Cozonacul italian este diferit de cel românesc, iar Patrizia Paglieri l-a reinventat realizând un tort special cu ocazia sărbătorilor pascale.
Invitată în urmă cu doi ani la Teo Show, Patrizia Paglieri a transformat tradiționalul cozonac italian într-un tort delicios alături de Salvo lo Castro, un alt chef priceput.
Ideea le-a venit pentru că nu toată lumea este fană panettone, însă odată cu această rețetă nimeni nu va rezista în fața desertului.
Pentru prepararea tortului de panettone aveți nevoie, evident, de panettone (orice variantă din comerț este bună), jumătate de litru de smântână lichidă, mascarpone și 6 ouă.
La acest tort se pot adăuga fructe în funcție de preferințele fiecăruia, varianta Patriziei implicând fructele de pădure.
Prepararea cremei pentru panettone ar trebui să fie gata în maximum 10 minute. Tot ce trebuie să faci este să pui mascarpone în ouă și să amesteci foarte bine (poți folosi un mixer dacă nu ai încredere în îndemânarea ta).
Dacă rămâne din cremă, se pune în cupe cu fructe de pădure. Se amestecă apoi pentru cremă jumătate de litru de smântână lichidă împreună cu patru linguri de zahăr pudră, cu mixerul, la viteză mică.
Se mixează ușor până observați că se întărește frișca, iar apoi se combină cu crema de mascarpone și ouă preparată inițial.
Următorul pas este cel mai simplu. Se taie panettonele în două și se unge fiecare parte cu crema obținută. Pentru un plus de savoare, se pot adăuga deasupra fructe de pădure sau căpșuni.
„Să transformi un panettone e simplu și original”, a spus Patrizia Paglieri înainte să ofere rețeta în emisiunea de la Kanal D.