Life

Rețeta de tort diplomat cu fructe de la Jamila. Un desert savuros și răcoros pentru orice zi de vară

Rețeta de tort diplomat cu fructe de la Jamila este cu siguranță una din cele mai mari bucurii culinare cu care te poți delecta când vrei ceva dulce.
10.06.2021 | 18:45
Reteta de tort diplomat cu fructe de la Jamila Un desert savuros si racoros pentru orice zi de vara
Rețetă de tort diplomat cu fructe. Foto: captură Youtube Jamila Cuisine
ADVERTISEMENT

Această rețetă de tort diplomat cu fructe, realizată de celebra bucătăreasă Jamila, necesită multă atenție la modul de preparare.

Dincolo de faptul că orice rețetă iese de minune atunci când bucătarul pune multă dragoste, pentru tortul diplomat ai nevoie de câteva ingrediente ceva mai exacte.

ADVERTISEMENT

Îți trebuie 400 de grame de pișcoturi, trei portocale, trei kiwi, 500 de mililitri de lapte, 500 de mililitri de frișcă lichidă, o conservă de ananas cu tot cu zeamă, 200 de grame de zahăr și 5 gălbenușuri.

Rețetă de tort diplomat de fructe de la Jamila

De asemenea, vei mai avea nevoie de două linguri de făină, 20 de grame de gelatină și o esență de lămâie.

ADVERTISEMENT

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să hidratezi gelatina. Pune gelatina într-un bol și adaugă peste ea apă caldă.  În timp ce amesteci, vei oberva că gelatina va crește, se va umfla.

Urmează prepararea cremei. Amestecă într-o cratiță zahărul, gălbenușurile, făina, esența de lămâie (sau de vanilie dacă nu vă place lămâia) și amestecă totul cu un tel. Ingredientele trebuie să fie omogenizate.

ADVERTISEMENT

Adaugă din lapte puțin câte puțin și încorporează-l apoi de tot în amestec pe măsură ce înaintezi acest proces. Îți dai seama că ai făcut ce trebuie dacă nu există nicio cocoloașă.

Pune cratița pe aragaz, la foc mic. Continuă să amesteci pentru a nu se separa crema. După un clocot sau chiar două, aceasta ar trebui să se facă așa cum trebuie.

ADVERTISEMENT

Crema trebuie să fie caldă, dar nu fierbinte. Adaugă gelatina, care între timp a început să arate ca un jeleu. Folosește telul și răbdarea pentru a omogeniza bine noua compoziție. Gelatina trebuie să fie topită în cremă.

Amestă frișca împreună cu crema la final

Dacă crema nu e suficient de caldă pentru topirea gelatinei, poți să o mai încălzești puțin. Lasă crema la răcit cât să ajungă la temperatura camerei și amestecă din când în când să nu se formeze cruste.

Taie fructele pregătite pentru tortul diplomat în cubulețe care să nu fie nici foarte mici, nici foarte mari. Nu exagerați cu fructele pentru că există riscul să lase multă zeamă și să se strice crema.

Pune frișca lichidă într-un vas separat și bagă mixerul în priză. Amestecă cu ajutorul mixerului frișca până se face spumă. Adaugă peste frișca făcută spumă crema preparată anterior până se încorporează perfect.

Așază apoi pișcoturile ca să contureze forma unui tort și începe să ungi cu cremă în interiorul acestuia. Între straturile groase de cremă adaugă câteva bucăți de fructe. Lasă tortul la frigider peste noapte. A doua zi, acesta va fi numai bun de gustat! Poftă bună!

 

ADVERTISEMENT