Life

Rețeta de uscățele a Jamilei, desertul copilăriei. Se prepară simplu și rapid

Rețeta de uscățele a Jamilei, desertul copilăriei, se prepară simplu și rapid. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare.
20.06.2021 | 16:28
Reteta de uscatele a Jamilei desertul copilariei Se prepara simplu si rapid
Rețeta de uscățele a Jamilei, desertul copilăriei. Se prepară simplu și rapid. Sursa foto: capturi YouTube/ Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Rețeta de uscățele a Jamilei este potrivită dacă vrei să încerci ceva simplu și rapid. Ai nevoie de aproape o oră pentru a pregăti acest desert din copilărie.

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru rețeta de uscățele sau minciunele, așa cum mai sunt cunoscute. Află cum poți face această rețetă urmând instrucțiunile de mai jos.

ADVERTISEMENT

Rețeta de uscățele a Jamilei

Rețeta de uscățele sau minciunele a Jamilei este simplu de făcut și ai nevoie doar de 40 de minute. Este unul dintre deserturile copilăriei, așa că cei dragi se vor bucura să-l consume.

Află care sunt ingredientele necesare pentru această rețetă simplă și ce pași trebuie să urmezi ca să obții rezulte perfecte.

ADVERTISEMENT

Ingrediente

  • 200 g smântână grasă
  • 600 g făină 000
  • 3 ouă
  • o lingură esență de rom
  • o lingură esență vanilie
  • 70 g zahar
  • 50 ml lapte
  • puțină sare

Smântâna se pune într-un bol mai mare, după care se adaugă laptele și cele trei ouă, potrivit jamilacuisine.ro. Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Compoziția se amestecă foarte bine cu un tel.

ADVERTISEMENT

Se adaugă apoi zahărul, esența de vanilie și esența de rom. Rețeta nu conține agent de creștere, așa că nu este nevoie de drojdie sau praf de copt.

Se adaugă 600 de grame de făină 000. Se amestecă făina cu restul compoziției, folosind o lingură, până când se va forma aluatul.

ADVERTISEMENT

După ce s-a format aluatul, se scoate din bol și se frământă timp de 5 – 10 minute cu puțină făină ca să nu se lipească. Atunci când este gata, aluatul trebuie să fie moale și foarte puțin lipicios.

ADVERTISEMENT

Aluatul se pune înapoi în bol și se lasă la odihnit pentru aproximativ 30 de minute. Se presară puțină făină pe blatul de lucru și peste aluat, pe care îl scoți din bol.

Se întinde aluatul într-o foaie subțire, se mișcă și se adaugă făină, la nevoie, cât să nu se lipească. După ce aluatul a fost întins foarte bine, se taie în fâșii cu o rolă de bucătărie.

Fiecare fâșie se taie pe diagonală, cât să fie în formă de romb. Se face o tăietură prin mjlocul rombului. Capătul se va introduce prin tăietură. Așa se procedează cu toate formele.

Uscățelele se vor prăji în ulei încins pentru 3 – 4 minute, cât să fie bine rumenite pe ambele părți. Se scot apoi din uleiul încins și se pun pe prosoape de hârtie ca să absoarbă uleiul în exces.

După ce ai prăjit toate uscățelele, se pudrează cu zahăr, după preferință. Uscățelele sunt gata de servit simple sau cu gem, dulceață sau ciocolată. Poftă bună!