Life

Rețetă de varză călită de post: simplă, ieftină și rapidă. Ingredientul secret care face minuni

27.03.2021 | 16:11
Reteta de varza calita de post simpla ieftina si rapida Ingredientul secret care face minuni
Rețetă de varză călită de post: simplă, ieftină și rapidă. Ingredientul secret care face minuni. Sursa foto: lataifas.ro
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă o rețetă de varză călită de post, simplu și rapid de făcut, pe care o poți încerca la tine acasă. Fie că o servești simplă sau ca garnitură, acest fel de mâncare este delicios și poți afla care este cel mai bun mod de a-l prepara. 

Varza călită este o rețetă foarte uțor de pregătit și nici nu ai nevoie de foarte mult timp, așa că este varianta perfectă atunci când vrei să-ți potolești foamea în timp ce ții post.

ADVERTISEMENT

Află din rândurile următoare cum poți pregăti cea mai bună varză călită de post și de ce ingredient ai nevoie pentru ca preparatul să-ți iasă ca la carte.

Rețetă de varză călită de post: simplă, ieftină și rapidă. Ingredientul secret care face minuni. De ce ai nevoie

Varza călită poate fi servită în multe feluri, iar FANATIK îți prezintă cum o poți găti ca preparat de post. Este un fel de mâncare foarte popular în România și ai nevoie de foarte puțin timp pentru a-l găti.

ADVERTISEMENT

În afară de ingredientele de bază, este și unul secret care face minuni dacă alegi să-l folosești în rețeta de varză călită. Iată de ce ai nevoie pentru acest fel de mâncare atât de apreciat în România. Rețeta va fi gata în maxim 45 de minute, așa că nu ai niciun motiv să nu te apuci chiar acum de gătit!

Ingrediente

  •  1 varză albă medie (între 1 și 2 kg);
  •  1-2 ardei grași;
  •  1-2 cepe albe medii;
  •  1-2 roșii medii;
  •  2-3 linguri de sos de roșii;
  •  ulei, sare, piper (după gust);
  • boia afumată (opțional).
ADVERTISEMENT

Rețetă de varză călită de post: simplă, ieftină și rapidă. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

  1. Se toacă ardeii și ceapa și se călesc în puțin ulei, la foc mic spre mediu.
  2. După ce se înmoaie, se adaugă sare și piper după gust și se adaugă roșia tăiată în cubulețe.
  3. Se spală și se toacă varza în solzișori, îsă nu foarte mărunți.
  4. La 2-3 minute de când ai pus roșia la călit se adaugă și pasta de tomate și se amestecă ușor.
  5. Se lasă varza la călit la foc mic și se amestecă la fiecare 10 minute. Este foarte important ca varza să fie acoperită cu un capac.
  6. Spre final poți adăuga și alte condimente dacă vrei un plus de aromă. Ingredientul secret pentru ca vrza călită de post să aibă un gust inedit este boia afumată. Poți pune și cimbru sau frunză de dafim, în funcție de preferințe.