Rețetă de varză murată japoneză. Cum se prepară, de fapt, și care este ingredientul secret care o deosebește de cea făcută în mod tradițional la noi în țară.
Această rețetă este foarte simplu de făcut, dar poate să facă diferența în bucătăria ta. Poți face din aceasta o garnitură aparte pentru sărbători și nu numai. Iată care este lista de ingrediente:
varză albă – 1 bucată,
morcovi – 300 grame,
câțiva căței de usturoi
700 ml apă,
1 lingură de zahăr,
1 lingură de sare,
boabe de piper negru,
foi de dafin,
20 ml ulei vegetal.
Începem rețeta de varză murată prin a scoate cotorul de la varză și apoi să o punem în apă fiartă sau la cuptorul cu microunde vreme de 20 de minute.
Când foile de varză s-au răcit putem să ne apucăm de această rețetă de varză murată. Curățăm morcovii de coajă și îi dăm prin răzătoare și amestecăm usturoiul cu restul de morcovi.
Acesta este ingredientul secret pentru varza murată japoneză: usturoiul, care nu se pune ân rețeta tradițională de varză murată de la noi din țară.
Atunci când te ocupi de varză trebuie să îndepărtezi toate venele dure și să pui câte o lingură din compoziția de morcovi și usturoi în fiecare frunză.
Apoi trebuie să strângi fiecare foaie de varză în niște rulouri. Rulourile de varză trebuie puse apoi în borcane de sticlă și în acest timp fierbem și apa cu sare, zahăr, ulei dar și cu toate condimentele precizate mai sus.
După ce au ajuns la punctul de fierbere luăm fiecare borcan în parte și îl umplem cu lichid fierbinte, iar după aceea punem capacele.
După ce borcanele cu varza murată japoneză s-au răcit le putem pune în frigider și putem să consumăm acest produs de fiecare dată când ne dorim acel gust acrișor.