Life

Rețetă de vișinată de casă. Ce trebuie să faci ca să-ți iasă perfect

Rețetă de vișinată de casă. Află ce trebuie să faci ca să-ți iasă perfect. Consultă lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara această băutură.
13.07.2022 | 15:28
Reteta de visinata de casa Ce trebuie sa faci ca sati iasa perfect
Rețeta de vișinată de casă. Sursa foto: Pixabay, ineews.eu/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rețeta de vișinată de casă nu este grea, însă este necesar să respecți cantitățile de ingrediente și pașii de urmat dacă vrei să-ți iasă așa cum trebuie.

Rețetă de vișinată de casă. De ce ingrediente ai nevoie

Vișinata este una dintre băuturile alcoolice preferate ale românilor și se poate prepara acasă, pas cu pas, urmând câțiva pași necesari. Rețeta este destul de simplă, iar vișinata preparată acasă nu conține conservanți.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de țuică, vișinata se prepară destul de ușor și, în afară de ingredientele necesare, ai nevoie de o damigeană sau de borcane mai mari.

Pentru a prepara o vișinată de casă ai nevoie de 2 kilograme de vișine, acestea împreună cu sâmburii. Consultă lista de mai jos pentru a vedea toate ingredientele de care ai nevoie pentru a face acasă această băutură.

ADVERTISEMENT

Este de menționat că poți urma aceeași rețetă și dacă vrei să faci un lichior pe bază de alte fructe roșii, cum ar fi zmeurata, afinata sau căpșunata. Există, de asemenea, și varianta de a prepara cireșată.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru vișinată:

  • 2 kg vișine (cu tot cu sâmburi)
  • 2 l alcool dublu rafinat de 96 de grade
  • 2 kg zahăr
  • 2 l apă

Se spală vișinele, se curăță de codițe și se lasă la zvântat, cu tot cu sâmburi. Se amestecă 2 kg de vișine cu 2 l alcool de 96 de grade, apoi se lasă o săptămână într-un loc întunecat, de preferat în cămară sau în pivniță. Se acoperă cu un tifon.

ADVERTISEMENT

În cazul în care nu ai o damigeană cu gâtul strâmt, se pot folosi borcane mai largi, iar peste tifon se pune o farfurie mică. Vișinele se introduc în damigeană cu ajutorul unei pâlnii.

Vișinată de casă. Ce trebuie să faci după o săptămână

După o săptămână în care vișinele au stat la macerat, se prepară un sirop din 2 kg de zahăr și 2 l de apă.

ADVERTISEMENT

Se lasă la fiert timp de 2 – 3 minute, până când se dizolvă zahărul, după care se lasă la răcit. Se toarnă apoi peste vișine și se agită ușor, fără a mai fi nevoie să amesteci în damigeană.

Damigeana se astupă cu un dop, după care vișinata se lasă la macerat timp de două luni, tot într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Este recomandat să nu adaugi țuică, pălincă sau rachiu peste vișinată, altfel aroma nu va mai fi aceeași, notează savoriurbane.ro.

La final, vișinata se strecoară și se pune în carafe speciale pentru lichior, prevăzute cu dop. Băutura se poate păstra în cămară chiar și 2 – 3 ani.

ADVERTISEMENT
Tags: