Life

Rețetă de weekend: prăjitură cu biscuiți, nucă și caramel sărat. Este cel mai delicios desert

20.02.2021 | 18:04
Reteta de weekend prajitura cu biscuiti nuca si caramel sarat Este cel mai delicios desert
Rețetă de weekend: prăjitură cu biscuiți, nucă și caramel sărat. Este cel mai delicios desert. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

FANATIK aduce cel mai delicios desert numai bun de pregătit pentru weekend. Prăjitura cu nucă, biscuiți și caramel sărat nu are nevoie de mult timp de preparare și va fi pe placul tuturor, de la mic la mare. 

Rețeta recomandată pentru acest final de săptămână nu are nevoie de coacere, ceea ce le va ajuta pe gospodine să câștigi mai mult timp liber pentru ele și pentru cei dragi. Și unde mai pui că este destul de ușor de făcut, chiar dacă o încerci pentru prima oară.

ADVERTISEMENT

Acest desert nu are nevoie de ingrediente speciale sau sofisticate, însă gustul te va duce cu gândul la un preparat demn de o cofetărie de cinci stele. Haideți, să vedem, care sunt secretele care stau la baza prăjiturii cu biscuiți, nucă și caramel sărat!

Rețetă. Prăjitură fără coacere cu biscuiți, nucă și caramel sărat

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 500 grame de biscuiți cu cacao
  • 200 grame de nucă
  • 300 ml lapte
  • 200 grame de unt la temperatura camerei
  • 100 grame de zahăr pudră
  • 60 grame de cacao
ADVERTISEMENT

Ingrediente necesare pentru caramel: 

  • 330 grame de zahăr tos
  • 2 linguri oțet de vin
  • 8 gălbenușuri
  • 250 grame de unt la temperatura camerei
  • 250 grame de nucă coaptă
  • 1/2 linguriță sare mare

Ingrediente necesare pentru glazura de ciocolată:

  • 250 grame de ciocolată cu 50% cacao
  • 50 ml smântână dulce 32% grăsime
  • 50 grame de nucă tocată grosier.
ADVERTISEMENT

Mod de preparare prăjitură cu biscuiți, nucă și caramel sărat. Pașii de urmat:

  1. Biscuiții se zdrobesc grosier ca la salamul de biscuiți
  2. Laptele se încălzește împreună cu untul la foc mic până când se topește untul
  3. Nuca zdrobită, biscuiții, zahărul pudră și praful de cacao se pun într-un bol peste care se adaugă laptele cald. Se amestecă până la omogenizare
  4. Se toarnă toată compoziția într-o tavă care trebuie să stea la rece, la frigider
  5. Stratul de caramel sărat se face din jumătate din cantitatea de zahăr care se va carameliza cu oțetul de vin
  6. Între timp se freacă gălbenușurile cu diferența de zahăr rămasă până se deschide la culoare și se topește zahărul, pe aragaz
  7. După ce s-a caramelizat zahărul se adaugă untul, care a stat la temperatura camerei și se amestecă bine totul
  8. Se toarnă și compoziția de gălbenușuri și se amestecă mereu până se gătesc gălbenușurile și se închide totul ușor la culoare
  9. Se adaugă nuca și se amestecă iar
  10. Compoziția obținută se toarnă peste stratul de biscuiți și se dă din nou la rece, dar de data asta nu la frigider
  11. Glazura de ciocolată: smântâna se pune la înfierbântat, se adăugă ciocolata și se lasă 2-3 minute până la omogenizare
  12. Se toarnă peste stratul de caramel
  13. Se presară deasupra nuca mărunțită sau alunele de pădure tocate grosier
  14. Tava cu prăjitura se dă din nou la rece pentru a se lega straturile între ele
  15. Poftă bună!