Life

Rețetă de weekend. Salam de biscuiți, desert simplu de post

20.11.2020 | 19:25
Reteta de weekend Salam de biscuiti desert simplu de post
Rețetă de weekend. Salam de biscuiți, rețetă simplă de post. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

FANATIK recomandă pentru acest final de săptămână salamul de biscuiți, o rețetă clasică care datează de ani buni și care nu se va „demoda” niciodată. Desertul pentru weekend este unul de post și se prepară cu câteva ingrediente simple. 

Tortul de biscuiți, așa cum mai este cunoscut preparatul, nu are nevoie de coacere și cu siguranță, va fi pe gustul tuturor. Ingredientele principale sunt biscuiții și ciocolata, însă unele gospodine adaugă și alte arome, printre acestea numărându-se stafidele.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în preparat se mai pot adăuga cu ușurință rahat, fulgi de ciocolată, alune, nucă, fistic sau alte ingrediente care vă plac. Salamul de biscuiți este un deliciu culinar, indiferent de ceea ce alegeți să puneți în interiorul lui.

Rețetă pentru weekend. Salam de biscuiți, ingrediente

Acestea sunt ingredientele necesare pentru rețeta de weekend: 

  • 270-300 de grame de biscuiți populari
  • 125 grame de zahăr brun sau alb
  • 130 grame de unt de calitate
  • 50 grame de cacao
  • 50 grame de ciocolată neagră
  • zahăr vanilat
  • zahăr pudră
  • esență de rom sau orice altă aromă
  • 4-5 linguri de lapte
  • rahat, nucă, fistic etc.
ADVERTISEMENT

Mod de pregătire salam de biscuiți. Ce trebuie să faci:

  1. Jumătate din biscuiți se macină împreună cu zahărul brun cu ajutorul unui robot sau mixer vertical până când se formează o pudră relativ fină
  2. Cealaltă parte de biscuiți se rup în bucăți cât mai mici și se combină cu cei pudră într-un bol
  3. Se adaugă peste biscuiți cacaoa, romul și zahărul brun și vanilat
  4. Ciocolata și untul se rup și se topesc într-o oală la foc mic și se lasă la răcit
  5. Ciocolata se toarnă peste combinația de biscuiți cu arome și se amestecă bine
  6. Se adaugă 3-4 linguri de lapte rece și se frământă ușor „aluatul”. În cazul nu se leagă bine se mai adaugă 1-2 linguri de lapte
  7. Compoziția este numai bună pentru salam în momentul în care se pot modela bile din ea
  8. La acest pas se pot adăuga rahatul, nuca sau alte ingrediente care vă sunt pe plac
  9. Aluatul se ia din vas și se mută pe un blat unde se va da prin zahăr pudră
  10. Compoziția de salam de biscuiți se modelează sub formă cilindrică sau dreptunghiulară și se învelește în folie de aluminiu. Capetele se strâng foarte bine
  11. Salamul de biscuiți trebuie să stea la frigider pentru cel puțin 3-4 ore sau peste noapte
  12. Salamul se taie perfect în felii când este complet rece
  13. Se servește alături de o ciocolată caldă sau un ceai aromat
  14. Rețeta clasică poate fi adaptată în funcție de gusturile fiecăruia
  15. Spor la treabă și poftă bună!