Rețetă de weekend. Tartă cu mere, perfectă pentru iubitorii de fructe

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
24/07/2020, 11:02
Rețetă de weekend. Tartă cu mere, perfectă pentru iubitorii de fructe
Rețetă de weekend. Tartă cu mere, perfectă pentru iubitorii de fructe. Sursa foto: Pinterest.com

Când auzim de ceva dulce parcă inima o ia la goană, de aceea pentru acest final de săptămână vă recomand un desert simplu și ușor care va fi placul tuturor. Deserturile sunt făcute să îndulcească papilele gustative, tarta numărându-se prin cele mai întâlnite preparate.

Dacă te afli printre persoanele care nu poate rezista în fața unui desert de nota 10, atunci e musai să încerci combinația de mere și aluat. Tarta este des realizată în marile bucătării din lume, cea pentru astăzi fiind făcută cu fructe care se găsesc în toate sezoanele.

Așadar, indiferent de anotimp, când vrei să savurezi ceva dulce, dar în același timp rafinat încearcă tarta cu mere. În rândurile următoare am scris ingredientele necesare pentru acest desert, dar și modul de preparare.

Rețetă de weekend. Ingrediente pentru tarta cu mere

Tarta cu mere are nevoie de câteva ingrediente simple, pe care le are orice gospodină în bucătărie. Concret, pentru acest desert aveți nevoie de:

  • 250 grame de făină albă
  • 120 grame de unt la temperatura camerei
  • 70 grame de zahăr pudră
  • 4-5 mere de dimensiuni potrivite
  • 2 ouă, de la unul se va folosi numai gălbenușul
  • un praf de sare
  • 3 linguri de apă
  • o linguriță de zahăr brun
  • o linguriță de scorțișoară.

Opțional, pentru un gust mai intens puteți adăuga în tarta cu mere și gem, în funcție de preferințele fiecăruia. Cel de caise merge perfect cu merele. În plus, zeama de la o lămâie și smântâna fac din tarta de mere un desert căruia nu îi poți rezista.

Mod de preparare tartă cu mere. Pașii de care trebuie să ții cont:

  1. Primul pas pe care trebuie să-l facem în realizarea acestei tarte este pregătirea crustei, iar pentru asta este nevoie de făină, sare și zahăr pudră
  2. Se amestecă cele 3 ingrediente de mai sus și apoi se adaugă untul care se va încorpora cu ajutorul degetelor până se obține un amestec cu textură nisipoasă
  3. Gălbenușul de ou se amestecă cu cele 3 linguri de apă, iar ulterior se adaugă în amestecul obținut mai devreme până se formează o pastă compactă
  4. Aluatul obținut se împachetează în folie alimentară și se lasă la rece, la frigider, pentru aproximativ 30 de minute
  5. Între timp se trece la pasul cu numărul doi: umplutura pentru tartă. Merele se spală bine, se decojesc și se curăță de sâmburi, apoi se taie cubulețe cât mai mici. Acestea se vor carameliza într-o tigaie bine încinsă
  6. Peste mere se adaugă untul, scorțișoara și zahărul. Se lasă la foc potrivit pentru circa 5-10 minute, amestecându-se continuu
  7. Aluatul se scoate de la rece și se întinde cu ajutorul unui sucitor care a fost dat prin făină. Aluatul se pune într-o formă de tartă, iar apoi se adaugă umplutura de mere care se va distribui uniform
  8. Separat, într-un bol mic, se bate un ou cu smântână, compoziție care se va pune deasupra
  9. Tarta se ornează cu mere tăiate fâșii potrivite, dar nu înainte ca acestea să fie amestecate cu zeama de lămâie
  10. În acest moment poate interveni gemul de caise cu care se ung merele, opțional
  11. Tarta cu mere trebuie să stea la cuptorul preîncălzit aproximativ 40-45 de minute. Se coace la 200 de grade Celsius
  12. Este gata în momentul în care trece testul cu scobitoarea sau are marginile rumenite frumos
  13. Tarta cu mere se servește simplă sau cu frișcă. Poftă bună!

 

Închide ×