Life

Rețetă delicioasă de cheesecake cu lămâie fără coacere. Desertul se face ușor, cu puține ingrediente

Rețetă savuroasă de cheesecake cu lămâie, fără cuptor. Preparatul culinar se realizează simplu, cu foarte puține produse.
03.07.2024 | 10:59
Reteta delicioasa de cheesecake cu lamaie fara coacere Desertul se face usor cu putine ingrediente
Rețetă savuroasă de cheesecake cu lămâie, fără cuptor. Preparatul culinar se realizează simplu, cu foarte puține produse. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Rețetă delicioasă de cheesecake cu lămâie fără coacere. Desertul se face ușor, cu puține ingrediente. Aromat, ușor de preparat și ideal în sezonul cald acest produs îi va da gata pe cei dragi sau atunci când ai musafiri.

Rețetă savuroasă de cheesecake cu lămâie, fără cuptor. Preparatul culinar se realizează simplu, cu foarte puține produse

Rețetă savuroasă de cheesecake cu lămâie, fără cuptor. Preparatul culinar se realizează simplu, cu foarte puține produse. Foarte multe dintre ingredientele care se folosesc la această prăjitură le ai deja, cu siguranță, în bucătărie.

ADVERTISEMENT

Desertul are un gust pe măsură și face senzație la orice eveniment. Și unde mai pui că nu trebuie să petreci ore bune pentru a-l finaliza. Se pregătește în numai 15 minute pentru că nu are nevoie de coacere.

Pentru blat se folosesc 280 ml de smântână pentru frișcă, 250 grame de cremă de brânză, 100 grame de biscuiți digestivi, 100 grame de zahăr pudră, 40 grame de unt la temperatura camerei și sucul și coaja de la o lămâie proaspătă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pentru decor este nevoie de 75 ml de smântână pentru frișcă și 4 felii de lămâie. În plus, gospodinele care vor să pregătească acest cheesecake cu lămâie mai trebuie să aibă o formă de tort cu fund detașabil, hârtie de copt și o pungă pentru ornat cu duză în formă de stea.

Cum se face cheesecake-ul cu lămâie

Cheesecake-ul cu lămâie se face extrem de ușor și rapid. În primul rând, se topește untul pe aragaz și se tapetează baza formei de copt cu hârtie specială. În al doilea rând, se zdrobesc biscuiții digestivi până când devin un pesmet fin.

ADVERTISEMENT

Biscuiții mărunțiți se amestecă cu untul topit și se adaugă compoziția în forma de tort. Se nivelează totul cu spatele unei linguri și se lasă la frigider forma până când se face crema desertului. Se rade coaja de la o lămâie și se stoarce sucul. E nevoie de circa 5 lingurițe de zeamă.

Smântâna pentru frișcă se pune într-un bol și se bate până când se formează vârfuri moi. Se pun peste crema de brânză, zahărul pudră, coaja și zeama de la lămâie și se amestecă totul. Compoziția trebuie să fie una omogenă.

ADVERTISEMENT

După ce se scoate forma din frigider se adaugă crema treptat și se nivelează ușor pentru a evita formarea de goluri. Se nivelează suprafața cu spatele unei linguri și se pune din nou forma de tort la rece pentru a se întări. Se ține aproximativ 2 ore.

Pentru decorare se bate smântâna pentru frișcă până se formează vârfuri tari. Se pune într-o pungă pentru ornat cu duză în formă de stea și se ornează cheesecake-ul cu lămâie. Deasupra fiecărei rozete se pune câte o felie de lămâie.

ADVERTISEMENT