Life

Rețeta delicioasă de coaste la cuptor. Așa pregătești marinada pentru a-ți ieși exact ca în restaurant

Cum să prepari marinada corect pentru a obține cele mai bune coaste glazurate la cuptor. Secretul bucătarilor iscusiți.
11.07.2024 | 15:03
Reteta delicioasa de coaste la cuptor Asa pregatesti marinada pentru ati iesi exact ca in restaurant
Rețeta delicioasă de coaste marinate. Sursa foto: colaj Fanatik/ Unsplash
ADVERTISEMENT

O porție de coaste glazurate este greu de refuzat. Iar dacă vrei să obții gustul delicios la tine acasă, ai nevoie de o rețetă de marinadă care să le dea aroma deosebită. Iată ce pași trebuie să urmezi.

Rețeta de marinadă pentru coaste glazurate la cuptor

Dacă vrei să obții coaste glazurate la fel de bune ca cele din restaurant, trebuie să știi că acestea au nevoie de un timp de pregătire de aproximativ cinci ore. Marinada este cea care face totul într-o astfel de rețetă, de aceea este esențial să știi cum să o pregătești.

ADVERTISEMENT

De pildă, una dintre cele mai delicioase este cea cu miere și whiskey. Ca să o obții, ai nevoie de 50 ml de miere, sos de soia și whiskey. De asemenea, îți mai trebuie sare, piper, 2 lingurițe de ulei de susan sau de măsline, ghimbir și puțină scorțișoară sau nucșoară.

Amestecă toate ingredientele, apoi toarnă marinada peste coaste și lasă-le la pentru aproximativ patru ore în această mixtură, la frigider. Ulterior, scolate-le de la rece și lasă-le la temperatura camerei, de preferat peste noapte.

ADVERTISEMENT

Sosul se păstrează pentru glazură. Și după ce coastele s-au uscat, frecă-le cu un amestec de condimente uscate. Aceste este format din: 3-4 lingurițe de zahăr brun, câte o linguriță de paprika și boia afumată, 2 lingurițe de sare, jumătate de linguriță de piper, pudră de muștar, usturoi, ceapă și chimion.

Cum se prepară coastele glazurate

Ulterior, pentru cele mai bune coaste glazurate, preîncălzește cuptorul la 110⁰C. De asemenea poți să tai membrana albă sau cel puțin să o crestezi. În acest mod, carnea va fi mult mai fragedă.

ADVERTISEMENT

Cu partea aceasta se așează în jos, în tavă și se gătesc în jur de patru ore. Coastele sunt gata în momentul în care, dacă sunt încercate cu o furculiță, aceasta va intra ușor în carnea de porc.

ADVERTISEMENT

Glazura o poți prepara atunci când servești coastele, numai că este necesar să te asiguri că au ajuns la temperatura camerei, în cazul în care acestea au fost ținute la frigider peste noapte, notează exquis.ro. 

Sosul se aseamănă mult cu marinada. Mai exact, acesta se face din cantități egale de miere și whiskey, la care se adaugă 2 lingurițe de muștar Dijon, sos de soia, sare, piper, 3 lingurițe de sos Worcestershire și o ceșcuță de ketchup.

Dacă vrei să fie mai picante, poți adăuga sos gochujang și Sriracha. Se pune din belșug pe coaste, iar acestea se introduc, din nou, la cuptor timp de 4-6 minute, la o temperatură mai mare cu ventilație sau funcția de grill a cuptorului.