O porție de coaste glazurate este greu de refuzat. Iar dacă vrei să obții gustul delicios la tine acasă, ai nevoie de o rețetă de marinadă care să le dea aroma deosebită. Iată ce pași trebuie să urmezi.
Dacă vrei să obții coaste glazurate la fel de bune ca cele din restaurant, trebuie să știi că acestea au nevoie de un timp de pregătire de aproximativ cinci ore. Marinada este cea care face totul într-o astfel de rețetă, de aceea este esențial să știi cum să o pregătești.
De pildă, una dintre cele mai delicioase este cea cu miere și whiskey. Ca să o obții, ai nevoie de 50 ml de miere, sos de soia și whiskey. De asemenea, îți mai trebuie sare, piper, 2 lingurițe de ulei de susan sau de măsline, ghimbir și puțină scorțișoară sau nucșoară.
Amestecă toate ingredientele, apoi toarnă marinada peste coaste și lasă-le la pentru aproximativ patru ore în această mixtură, la frigider. Ulterior, scolate-le de la rece și lasă-le la temperatura camerei, de preferat peste noapte.
Sosul se păstrează pentru glazură. Și după ce coastele s-au uscat, frecă-le cu un amestec de condimente uscate. Aceste este format din: 3-4 lingurițe de zahăr brun, câte o linguriță de paprika și boia afumată, 2 lingurițe de sare, jumătate de linguriță de piper, pudră de muștar, usturoi, ceapă și chimion.
Ulterior, pentru cele mai bune coaste glazurate, preîncălzește cuptorul la 110⁰C. De asemenea poți să tai membrana albă sau cel puțin să o crestezi. În acest mod, carnea va fi mult mai fragedă.
Cu partea aceasta se așează în jos, în tavă și se gătesc în jur de patru ore. Coastele sunt gata în momentul în care, dacă sunt încercate cu o furculiță, aceasta va intra ușor în carnea de porc.
Glazura o poți prepara atunci când servești coastele, numai că este necesar să te asiguri că au ajuns la temperatura camerei, în cazul în care acestea au fost ținute la frigider peste noapte, notează exquis.ro.
Sosul se aseamănă mult cu marinada. Mai exact, acesta se face din cantități egale de miere și whiskey, la care se adaugă 2 lingurițe de muștar Dijon, sos de soia, sare, piper, 3 lingurițe de sos Worcestershire și o ceșcuță de ketchup.
Dacă vrei să fie mai picante, poți adăuga sos gochujang și Sriracha. Se pune din belșug pe coaste, iar acestea se introduc, din nou, la cuptor timp de 4-6 minute, la o temperatură mai mare cu ventilație sau funcția de grill a cuptorului.