Toamna este apreciată de mulți dintre noi nu doar pentru varietatea de culori în care îmbracă natura, ci și pentru deserturile deosebite, calde, pufoase și bogate în fructe sănătoase. Ce spui de un preparat pe bază de rulouri cu mere și scorțișoară?
Lista de ingrediente pentru rulouri cu mere și scorțișoară este una complexă, dar nu-ți fă griji. Vei reuși să faci rost de ele, fiindcă sunt des utilizate și vei reuși și să faci totul la timp dacă aștepți pe cineva drag acasă sau ai ca invitați persoane cunoscute.
Pentru aluat ai nevoie de: 550-600 grame de făină albă, 250 ml lapte călduț, 80 de grame de unt topit, 60 de grame de zahăr, 7 grame de drojdie uscată, 1 linguriță de esență de vanilie, 1/3 lingură de sare, 1 ou. Cu ce vei face umplutura?
Pentru umplutură îți trebuie: 1 kg de mere, 150 de grame de zahăr, 80 de grame de unt, 3 linguri de apă, 2 lingurițe de scorțișoară, o lingură de amidon de porumb, 1/3 linguriță de sare, 200 grame de cremă de brânză la temperatura camerei, 60 de grame de unt la temperatura camerei, 60 de grame de zahăr pudră și 0 linguriță de esență de vanilie.
Începeți prin a curăța merele de coajă, apoi le tăiați în cubulețe mici. Se va adăuga zahărul într-o tigaie neaderentă, iar când se va topi se pun merele, untul, apa, scorțișoara, amidonul de porumb și se vor găti pentru 10 sau pentru 15 minute.
Odată expirat timpul menționat, amestecul se va lăsa la răcit, iar laptele se va pune în vasul mixerului, se va amesteca cu untul, drojdia și oul și se va amesteca totul. Ulterior, se vor adăuga făina, esența de vanilie și sarea.
Se mai amestecă încă o dată totul pentru 10-15 minute, după care aluatul se va frământa cu mixerul sau mâna, după cum preferați sau după cum aveți timp. Mai departe, veți unge vasul cu ulei, se va transfera aluatul și se va lăsa la crescut cu un prosop, pentru o oră.
Aluatul se va întinde în formă dreptunghiulară, iar umplutura de mere se va pune toată pe suprafața aluatului. Se va rula totul atent și strâns. Următorul pas presupune să tăiați totul în 12 bucăți egale, iar apoi se va pregăti o tavă cu hârtie de copt.
În tavă adăugați rulourile tăiate, le ungeți cu ou și le adăugați la 180 de grade celsius, pentru 40-45 de minute. Între timp, ocupați-vă de crema cu care le veți decora. Se va amesteca cu untul, ambele la temperatura camerei, puneți și zahăr pudră și esență de vanilie. La final, crema se va adăuga peste rulouri și se vor servi cu poftă.