Life

Rețetă delicioasă de tartă cu cireșe. Un desert perfect pentru începutul verii

Rețetă de tartă cu cireșe, care se face simplu, rapid, și pune în valoare fructele vedetă acestui sezon. Iată cum se prepară, de fapt, tarta cu cireșe, o prăjitură foarte răcoritoare.
11.06.2022 | 12:29
Reteta delicioasa de tarta cu cirese Un desert perfect pentru inceputul verii
Rețetă de tartă cu cireșe. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cireșele sunt în plin sezon acum, așa că merită să facem o rețetă specială în care ele să fie vedeta! Iată un exemplu de tartă care pune cu adevărat în valoare gustul cireșelor.

Rețetă de tartă cu cireșe

Tarta este o alegere simplă pentru a face o prăjitură de sezon. Partea bună este că aceasta poate fi umplută cu orice fructe dorim sau pe care le avem deja în grădină.

ADVERTISEMENT

De asemenea, putem pregăti această rețetă oricând dorim, pentru că se pot folosi cu succes și fructele congelate.

Tarta cu cireșe este o alegere perfectă pentru zilele toride de vară, mai ales în combinație cu iaurtul, care este foarte răcoritor.

ADVERTISEMENT

Pentru aluat, avem nevoie de următoarele ingrediente:

– 300 g făină

– 100 g unt la temperatura camerei

– 1 ou

– 50 g smântână

– 50 g zahăr pudră

– 1 plic de zahăr vanilat

– un praf de sare

Pentru crema tartei cu cireșe, avem nevoie de:

– 400 g iaurt

– 30 g amidon sau făină

– 3 ouă

– 150 g zahăr

– Esență de vanilie

– 50 g griș

– 400-500 g cireșe

Mod de preparare al tartei cu cireșe

Începem această rețetă de prăjitură cu aluatul, pentru care amestecăm toate ingredientele și le frământăm până în momentul în care avem o compoziție omogenă. După aceea, trebuie să dăm aluatul la frigider.

Apoi ne ocupăm de crema cu iaurt, pentru care separăm ouăle și batem albușurile cu zahărul. Punem zahărul treptat și amestecăm până când obținem o bezea.

ADVERTISEMENT

Într-un alt bol, amestecăm iaurtul cu gălbenușurile, zahărul, esența de vanilie, amidonul și grișul.

Ulterior, peste amestecul cu iaurt punem bezeaua și amestecăm ușor. Scoatem aluatul de la frigider și tăiem un sfert din el, care merge înapoi la rece.

ADVERTISEMENT

Întindem bucata de aluat într-o tavă și îl dăm la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade Celsius. Scoatem aluatul din cuptor și punem compoziția de iaurt și ornăm cu fructele alese de noi, în acest caz cu cireșele.

Cu bucata de aluat de la frigider decorăm tarta, așa cum vrem. Spre exemplu, putem să tăiem aluatul în formă de fâșii sau să îl rupem în bucățele. Tarta trebuia să stea la cuptor 40 de minute.

ADVERTISEMENT