Ardeiul umplut este un preparat culinar care poate fi savurat cu mare plăcere în orice anotimp. Bucătarii de top au o rețetă deosebită cu o savoare mexicană, care va încânta papilele gustative. Aceasta este foarte ușor de urmat de orice persoană, în propria bucătărie.
Cărțile de bucate abundă de rețete din toate bucătăriile internaționale. Oamenii au la dispoziție și diverse emisiuni culinare de la care pot învăța trucuri și secrete, însă puțini chefi dezvăluie care este rețeta specială de ardei umplut.
Aceasta nu este cea tradițională, ci una cu arome mexicane. Cu siguranță, mintea îți va zbura în aceste locuri imediat ce vei lua prima gură de mâncare. Și unde mai pui că este un preparat culinar care se face relativ ușor.
Pentru a face acest fel de mâncare savuros nu este nevoie de multe ingrediente. Conform publicației gourmandelle.com, gospodinele trebuie să aibă la îndemână 4 ardei grași, 2 căni cu orez fiert, 1 cană cu porumb de la conservă și 450 grame de fasole neagră, de la conservă sau fiartă.
De asemenea, pentru această rețetă delicioasă de ardei umplut cu o savoare mexicană inedită, se mai folosesc 1 cană cu salsa de roșii, 2 căni cu brânză rasă, 1 lingură de condimente și 1 linguriță cu piper cayenne.
Pentru a găti ardei umplut cu specific mexican este nevoie să se prepare prima oară salsa de roșii. Aceasta se face din roșii, un sfert de ceapă roșie sau albă, un sfert de buchet de coriandru, 1 cățel de usturoi, ulei de măsline, sare, 1 lime și ardei iute.
Se amestecă foarte bine roșiile cu usturoiul și ardeiul iute și apoi se mixează. Ceapa se taie solzișori. Se taie și coriandrul și se pune puțin ulei de măsline într-o tigaie. Turnați sosul de roșii și lăsați să fiarbă puțin. Opriți focul și puneți preparatul într-un bol.
În acest bol se adaugă peste ceapa, zeama de lime, coriandru și sare, în funcție de gust. Persoanele care mănâncă picant pot adăuga puțină pastă de ardei iute. Separat, se amestecă orezul fiert cu porumbul, fasolea, salsa de roșii, brânza rasă și condimentele.
Ardeii se taie pe jumătate și se spală sub un jet de apă. Se umplu jumătățile de ardei cu compoziția obținută și se pun pe o tavă. Deasupra se presară brânză rasă și se introduce tava la cuptor pentru 30-45 de minute. Ardeiul umplut se ornează cu pătrunjel și coriandru proaspăt.