Rețeta este o combinație perfectă între nucă și caramel, fără să fie extrem de dulce. Se pregătește relativ ușor, chiar dacă timpul de pregătire ajunge la aproximativ o oră.
Rețetă de prăjitură Nicoleta. Este un combinație delicioasă între nucă și caramel
Ingrediente pentru prăjitura Nicoleta:
- 400 grame de făină albă
- 250 grame de unt
- 200 ml de frișcă lichidă
- 150 grame de ciocolată
- 150 grame de zahăr brun
- 150 grame de nucă
- 125 grame de zahăr pudră
- 50 grame de fulgi de migdale
- 50 ml de miere
- 2 ouă de la care se folosesc numai gălbenușurile
- 2 lingurițe de amidon de porumb
- o linguriță esență de vanilie.
Mod de preparare prăjitură Nicoleta cu nucă și caramel. Cum se face:
- Untul rece se frământă cu făina într-un bol încăpător până se formează o compoziție sfărâmicioasă
- Se adaugă zahărul pudră și se amestecă până se încorporează
- Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se întinde uniform compoziția obținută. Se presează cu mâna pentru a se așeza frumos
- Tava, care de obicei este de dimensiune pătrată, se bagă la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius. Când e gata se lasă la răcit
- Zahărul brun și untul rămas se pun într-o tigaie
- Se adaugă frișca lichidă și mierea și se lasă totul să se omogenizeze la foc mediu
- Se pune amidonul de porumb și se continuă amestecarea, apoi se oprește focul
- Se adaugă cele două gălbenușuri și esența de vanilie
- Peste compoziția de mai sus se mai pun nuca și fulgii de migdale și se amestecă iar
- Compoziția obținută se pune peste blatul deja răcit și se întinde uniform
- Se bagă din nou tava la cuptor pentru 20 de minute. Se lasă la răcit când este gata
- Separat, într-un castron se topește ciocolata și se amestecă cu frișca lichidă până se formează o glazură
- Se toarnă totul deasupra și se uniformizează cu ajutorul unei spatule
- Se lasă la răcit la frigider o noapte întreagă
- Poftă bună!