Life

Rețetă prăjitură Nicoleta cu nucă și caramel. E un desert delicios și pe placul tuturor

Prăjitura Nicoleta cu nucă și caramel este desertul ideal pentru o seară alături de prieteni sau pentru momentele când simți nevoia de ceva dulce, pregătit în casă.
03.03.2022 | 17:34
Reteta prajitura Nicoleta cu nuca si caramel E un desert delicios si pe placul tuturor
ADVERTISEMENT

Rețeta este o combinație perfectă între nucă și caramel, fără să fie extrem de dulce. Se pregătește relativ ușor, chiar dacă timpul de pregătire ajunge la aproximativ o oră.

Rețetă de prăjitură Nicoleta. Este un combinație delicioasă între nucă și caramel

Ingrediente pentru prăjitura Nicoleta: 

  • 400 grame de făină albă
  • 250 grame de unt
  • 200 ml de frișcă lichidă
  • 150 grame de ciocolată
  • 150 grame de zahăr brun
  • 150 grame de nucă
  • 125 grame de zahăr pudră
  • 50 grame de fulgi de migdale
  • 50 ml de miere
  • 2 ouă de la care se folosesc numai gălbenușurile
  • 2 lingurițe de amidon de porumb
  • o linguriță esență de vanilie.
ADVERTISEMENT

Mod de preparare prăjitură Nicoleta cu nucă și caramel. Cum se face:

  1. Untul rece se frământă cu făina într-un bol încăpător până se formează o compoziție sfărâmicioasă
  2. Se adaugă zahărul pudră și se amestecă până se încorporează
  3. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se întinde uniform compoziția obținută. Se presează cu mâna pentru a se așeza frumos
  4. Tava, care de obicei este de dimensiune pătrată, se bagă la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius. Când e gata se lasă la răcit
  5. Zahărul brun și untul rămas se pun într-o tigaie
  6. Se adaugă frișca lichidă și mierea și se lasă totul să se omogenizeze la foc mediu
  7. Se pune amidonul de porumb și se continuă amestecarea, apoi se oprește focul
  8. Se adaugă cele două gălbenușuri și esența de vanilie
  9. Peste compoziția de mai sus se mai pun nuca și fulgii de migdale și se amestecă iar
  10. Compoziția obținută se pune peste blatul deja răcit și se întinde uniform
  11. Se bagă din nou tava la cuptor pentru 20 de minute. Se lasă la răcit când este gata
  12. Separat, într-un castron se topește ciocolata și se amestecă cu frișca lichidă până se formează o glazură
  13. Se toarnă totul deasupra și se uniformizează cu ajutorul unei spatule
  14. Se lasă la răcit la frigider o noapte întreagă
  15. Poftă bună!