Sport

Rețeta succesului lui Kylian Mbappe. Ingredientele dietei starului francez

Fără îndoială, dincolo de calitățile sale, transpuse în realizări, Kylian Mbappe constituie un reper și prin vârsta fragedă la care a explodat în topul fotbalului mondial. Iar rețeta succesului include și dieta specială.
27.01.2022 | 14:32
Reteta succesului lui Kylian Mbappe Ingredientele dietei starului francez
”Mâncați echilibrat. este primul pas către succes”, spune Kylian Mbappe. Foto: instagram k.mbappe
ADVERTISEMENT

Dribiling, viteză și un ascuțit simț al porții sunt atuurile care l-au dus pe Kylian Mbappe în topul fotbalului mondial. La doar 23 de ani a înșirat succesele precum mărgelele pe ață, titlul mondial fiind, desigur, cea mai importantă realizare.

Performanțele sale au născut o întrebare firească. Care este rețeta succesului? ”Respect, modestie și luciditate”, a răspuns Kylian atunci când Time l-a pus pe coperta unui număr dedicat liderilor noii generații.

ADVERTISEMENT
mbappe Time
Kylian Mbappe a fost pe coperta revistei ”Time” la un număr dedicat liderilor noii generații.

Însă și o dietă și un regim de pregătire cu adevărat speciale, spun apropiații săi.

”Mâncați echilibrat. Este primul pas spre succes”

V-am povestit de-a lungul timpului despre dieta lui Cristiano Ronaldo. Care-i permite portughezului să nu-și refuze plăcerile vinovate. Dar, pe de altă parte, și să aibă o formă de invidiat. Și să vizeze o carieră până la 40 de ani.

În egală măsură ați aflat deja despre faptul că jucătorii exponențiali ai fotbalului mondial nu se rezumă la a avea o dietă echilibrată în timpul programului cu echipa. Ci apelează la nutriționiști. Ca și la Chefi, cu stele Michelin sau nu, pentru mesele zilnice.

ADVERTISEMENT

Ei bine, și în cazul lui Kylian Mbappe, dieta joacă un rol important. Și, spune jucătorul, tratează acest aspect cu cea mai mare seriozitate. Inclusiv în ceea ce privește orarul.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe)

Ce mănâncă Kylian Mbappe?

Kylian Mbappé urmează o dietă bogată în proteine. Iar aceasta include în principal ouă, pui, fripturi și shake-uri de proteine. Dar pentru a-și satisface nevoile de carbohidrați ale corpului, consumă și o cantitate imensă de cereale fără zahăr.

ADVERTISEMENT

Interesant este faptul că jucătorul ia șase mese într-o zi. Planul său de alimentație include micul dejun, o gustare la mijlocul dimineții, prânzul, o gustare la mijlocul după-amiezii, cina și o gustare de seară.

Planul de masă al starului lui PSG

Micul dejun clasic al lui Kylian Mbappe constă în două ouă fierte, pe care le mănâncă împreună cu unt de avocado sau de migdale. Plus o cană de cereale integrale cu mere. În timp ce gustarea dinainte de prânz include batoane proteice.

ADVERTISEMENT

Prânzul are un conținut ridicat de proteine. Puiul la grătar este una dintre alegeri. Cealaltă este wrap de ton. Iar la final, întotdeauna, un castron mare cu salată.

Iar dacă nu știți ce este un wrap, nimic mai simplu. Wrap-ul nu este altceva decât un sandviș rapid în altă prezentare. Dacă sandvișul se face între două felii de pâine, wrap-ul se face fie în foi subțiri de lipie, fie în cele de tortilla. Acestea se rulează apoi se taie.

Gustările de după-amiază includ batoane proteice și shake-uri ca gustări. Dar și fructe și fructe uscate, preferatele sale fiind merele și migdalele.

La cină, Kylian preferă pește sau pui condimentat. Își completează carnea cu un castron de orez brun și legume. Iar mai apoi, la mijlocul programului de seară, completează planul de dietă cu un pahar de shake de proteine.

Exercițiile recomandate de starul lui PSG pentru a avea forma sa fizică

Și nu este totul. Așa cum relevă health-yogi.com, un portal dedicat , Kylian Mbappe are și un program special de pregătire. Pe care jurnaliștii îl detaliază pe zile.

O altă sursă este și cunoscuta revistă dedicată bărbaților de succes, GQ. Care a publicat un articol dedicat celor 7 tipuri de exerciții recomandate de starul francez pentru a vă menține în formă.

Desigur, dacă sunteți interesați, le puteți studia în amănunt. Noi ne vom rezuma să precizăm punctele esențiale:

  • Începe-ți programul de exerciții cu minimum 5 minute de mișcări de bază pentru încălzire. Și terminați-l cu o altă sesiune, similară.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe)

  • Încearcă exerciții variate de rezistență. Folosește benzile elastice, pentru că le poți avea cu tine inclusiv în deplasări.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe)

  • Treci la exerciții mai complexe, folosind inclusiv greutăți.
  • Folosește bicicleta. Este una dintre cele mai bune forme de exerciții cardio

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe)

  • Chiar dacă nu ești sportiv profesionist, include în program exerciții de coordonare sau de creștere a concentrării.
  • Flotările și genuflexiunile, chiar dacă par banale, nu trebuie să lipsească din program.
  • Extensiile, fandările și exercițiile în care pui greutatea corpului pe un singur picior ajută să dezvoltați forța și rezistența în partea inferioară a corpului.

  • (P) Cota NETBET pentru Lille – PSG: 2,60 este cota pentru „peste 3,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT