Life

Rețetă dulceață de cireșe amare. Trei rețete simple și delicioase

Rețetă dulceață de cireșe amare. Află cum poți face trei rețete simple și delicioase din aceste fructe de sezon.
29.06.2021 | 16:04
Reteta dulceata de cirese amare Trei retete simple si delicioase
Rețetă dulceață de cireșe amare. Trei rețete simple și delicioase. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Află cum poți prepara rețeta de dulceață de cireșe amare. Există trei variante de rețetă pe care le poți face acasă, acum că au apărut fructele preferate ale sezonului.

Poți face o rețetă de dulceață de cireșe amare cu sâmburi, fără zahăr sau varianta clasică. Citește în continuare și vezi care sunt pașii de urmat și trucurile pentru ca dulceața să iasă ca la carte.

ADVERTISEMENT

Rețetă dulceață de cireșe amare. Trei rețete simple și delicioase

Vara este sezonul multor fructe delicioase, printre care și cireșele. Este momentul perfect să faci o rețetă de dulceață de cireșe amare și să te bucuri la iarnă de aromele de vară.

Poți prepara rețeta de dulceață de cireșe amare cu sâmburi, cea care nu conține zahăr sau cea clasică, cunoscută de toată lumea.

ADVERTISEMENT

Vezi care sunt ingredientele necesare și ce pași trebuie să urmezi ca să prepari cea mai bună dulceață de cireșe amare, potrivit spynews.ro. 

Dulceață de cireșe amare cu sâmburi

  • 700 g cireșe amare
  • 700 g zahăr
  • 3 felii de lămâie

Cireșele se spală foarte bine și se usucă într-un prosop. Se taie apoi cele trei felii de lămâie în triunghiuri și se pun într-un bol, alături de cireșe. Se adaugă zahărul peste ele și apoi se bagă la frigider timp de patru ore.

ADVERTISEMENT

După cele patru ore, se scurge siropul într-un alt bol, apoi se pune la fiert timp de 10 minute. Se adaugă cireșele și se lasă toată compoziția la fiert pentru încă 30 de minute.

La final, dulceața trebuie încercată pentru a vedea dacă s-a închegat. Dacă este legată, se poate opri focul. Dacă nu, se mai lasă la fiert. Rețeta de dulceață de cireșe amare cu sâmburi este gata.

ADVERTISEMENT

Dulceața de cireșe amare fără zahăr

  • 1 kg de cireșe
  • 600 ml de suc proaspăt de mere
  • 1/2 lămâie tăiată cubulețe, cu coajă

La început, modul de preparare este același ca la rețeta de dulceață de cireșe amare cu sâmburi, după care trebuie urmate alte reguli.

Sucul de mere se pune la fiert într-un vas, după care se adaugă lămâia. Se lasă totul la fiert timp de 30 de minute.

Se pun apoi și cireșele și se lasă la fiert timp de 20 de minute. Compoziția trebuie păstrată la loc răcoros, iar a doua zi se pune la fiert timp de 20 – 30 de minute.

Rețeta clasică de dulceață de cireșe amare

  • 1,2 kg cireșe amare (negre și fără sâmburi)
  • 1,6 kg zahăr tos
  • zeama de la o lămâie
  • 3 g de vanilie/ zahăr vanilinat

Pentru rețeta clasică se amestecă cireșele cu zahărul într-un vas, după care se pun la foc mediu. Se adaugă zeama de lămâie atunci când dulceața s-a legat bine și se lasă în continuare la foc.

Pentru ca rețeta de dulceață de cireșe amare să iasă cât mai dulce și să aibă gustul natural de cireșe este indicat să folosești lămâie. Și vanilia sau batonul de vanilie sunt variante bune dacă vrei să-i dat un gust rafinat.

ADVERTISEMENT