Life

Rețetă dulceață de piersici. Trucul secret pentru o aromă perfectă. Orice gospodină trebuie să știe asta

Vara este sezonul în care gospodinele se apucă să pună la borcane tot felul de fructe și legume. FANATIK îți spune cum să faci cea mai bună dulceață de piersici și care sunt secretele pe care trebuie să le știi.
22.07.2021 | 20:38
Reteta dulceata de piersici Trucul secret pentru o aroma perfecta Orice gospodina trebuie sa stie asta
ADVERTISEMENT

Aroma perfectă pentru o dulceață ca la carte este dată nu numai de fructul în sine, ci și de felul în care este pus acesta în borcane. Trucul secret de care trebuie să ții cont este să lași fructele întregi, cu tot cu coajă.

Un alt secret pe care nu strică să-l știi este, potrivit savoriurbane.com, felul în care arată fructele. Concret, piersicile nu trebuie să fie foarte moi pentru că se transformă în marmeladă.

ADVERTISEMENT

Așadar, piersicile trebuie să fie delicate și alese cu foarte mare grijă. În plus, acest fel de rețetă nu are nevoie nici de foarte mult zahăr pentru că fructele au din plin.

Rețetă delicioasă de dulceață de piersici. Cum se face

Sursa menționată mai sus arată că dintr-un kilograme și jumătate de fructe se obțin aproximativ 5 borcane de 400 de grame. Și unde mai pui că dulceața se face mai mult singură.

ADVERTISEMENT

Ingrediente necesare pentru dulceața de piersici:

  • 1,5 kilograme de piersici fără sâmburi
  • 1 kilogram de zahăr
  • zeama de la o lămâie
  • o jumătate de lămâie tăiată felii.

Mod de preparare dulceață de piersici. Ce trebuie să faci:

  1. Piersicile curățate de sâmburi se spală bine, se lasă la scurs și apoi se taie felii
  2. Pont: fructele nu se curăță de coajă pentru că oferă o savoare aparte preparatului
  3. Piersicile se pun într-o oală încăpătoare împreună cu zahărul și se pune totul pe aragaz, la foc mic
  4. Se adaugă o jumătate de lămâie, iar din cealaltă jumătate se stoarce zeama
  5. Lămâia păstrează culoarea frumoasă și deschisă a fructelor, dar dacă nu vă place poate fi scoasă
  6. Se amestecă totul cu grijă și se acoperă oala cu ajutorul unui capac
  7. Se lasă oala pe aragaz timp de aproximativ 2 ore pentru a-și lăsa zeama necesară
  8. Se amestecă ocazional și se mărește focul când începe să fiarbă și se mai lasă încă 10 minute
  9. Mare atenție să nu zdrobiți fructele atunci când amestecați în oală
  10. Dulceața de piersici se ia de pe foc și se acoperă cu un prosop ud, bine stors. Se lasă la răcit pentru o oră
  11. Între timp siropul trebuie să devină roșiatic, iar bucățile de fruct să fie ușor transparente, translucide
  12. În perioada asta fructele absorb siropul dulce și se confiază
  13. Oala se pune din nou la fiert și se amestecă pentru circa 15 minute, la temperatură medie
  14. Dulceața este gata și numai bună de pus în borcanele sterilizate dinainte
  15. Spor la treabă!
ADVERTISEMENT