Rețetă gogoși pufoase ca la gogoșerie. Sunt unele dintre cele mai iubite deserturi, mai ales de către copii. Gogoșile sunt absolut delicioase, cu toate că sunt prăjite în ulei și au multe calorii. Pe vremuri, aceste gogoși simple se vindeau în toate patiseriile mici din piețele din România. Toată lumea le adora, pentru că erau incredibil de bune și gustoase. Pentru astăzi vă prezentăm rețetă de gogoși simple ca la gogoșerie. Nu aveți nevoie de multe ingrediente și se prepară destul de rapid!
Rețetă gogoși ca la gogoșerie. Acest desert este preferatul tuturor. Pe vremuri, bunicile noastre pregăteau gogoși pufoase, moi, și erau înfulecate instant. Multe persoane adoră deserturile făcute în casă, pentru că sunt mult mai gustoase, dar și mai sănătoase. Și la gogoșerii se găseau aceste gogoși delicioase și pufoase, iar mulți se opreau în drum spre muncă să le cumpere.
Pe internet sunt zeci de rețete de gogoși ca la gogoșerii. Ele au devenit populare pe tot globul, mai ales că sunt ideale să fie servite alături de o ceașcă de cafea sau de ceai, la micul dejun. De asemenea, gogoșile sunt bune să fie savurate atât calde, cât și reci. Pentru a le face, trebuie să țineți de anumite trucuri. Cele preparate în casă ies întotdeauna mari, pufoase și cu un gust irezistibil.
Dacă doriți, puteți folosi și arome, precum lămâie, portocală, rom, vanilie sau scorțișoară. În plus, un ingredient secret al gogoșilor pufoase este cartoful. Multe gospodine fierb un cartof, îl zdrobesc și îl amestecă cu celelalte ingrediente pentru aluat. În acest mod, gogoșile vor ieși mult mai pufoase și gustoase!
Pentru a prepara rețeta de gogoși pufoase, nu aveți nevoie de multe ingrediente. Deși pare complicat la prima vedere, nu vă faceți griji. Oricine le poate prepara acasă, fără a avea prea multe cunoștințe gastronomice. Ingredientele pentru gogoși le are toată lumea în cămară. Puteți face gogoși simple cu drojdie sau fără drojdie, gogoși de post, cu iaurt sau lapte, dar și gogoși cu dulceață. Așadar, iată care sunt ingredientele pentru a face rețeta de gogoși ca la gogoșerie:
Prima dată se amestecă zahărul și cu drojdia și se lasă la odihnit timp de cinci minute. Ulterior, peste această compoziție se pune oul și untul topit. Se amestecă totul până se omogenizează, apoi se încorporează făina, dar treptat, în ploaie, până se obține un aluat elastic și omogen. Se lasă la dospit aproximativ 60 de minute. Important este ca în bucătărie să fie cald, astfel aluatul nu va crește.
După ce aluatul gogoșilor a crescut suficient, acesta se întinde pe blat și se formează gogoșele cu paharul. Apoi se mai lasă la crescut pentru 10 minute. Într-o tigaie se încinge ulei și se prăjesc gogoșile, la foc potrivit, pe fiecare parte. Le scoateți pe o farfurie și se pudrează cu zahăr pudră. Se pot mânca după preferințe, cu nutella, dulceață sau miere. Poftă bună!