Desertul copilăriei este făcut și în ziua de azi și este unul dintre preparatele delicioase și foarte simplu de realizat. Este o rețetă care merită încercată când ai poftă de ceva dulce.
La final de săptămână, într-o după-amiază rece sau seara înainte de un film, gogoșile merg perfect ca și gustare. Sunt sățioase și nici nu trebuie să petreci ore întregi în bucătărie.
Rețetă de gogoși cu iaurt. Un preparat culinar dulce și ușor de realizat
Acest desert clasic și tradițional nu se va demoda niciodată indiferent de sortimentele de prăjituri pe care le găsim în marile cofetării. În plus, ne trimit direct în copilărie.
Ingrediente necesare pentru gogoși:
- 250 grame de iaurt gras
- 100 grame de făină albă
- 50 grame de zahăr alb
- 10 ml de esență de vanilie
- 5 ml esență de lămâie
- 3 grame de sare
- 4 ouă
- ulei de floarea soarelui pentru prăjit
- zahăr pudră.
Mod de pregătire gogoși cu iaurt. Pașii de care să ții cont neapărat:
- Se separă gălbenușul de albușul de la cele 4 ouă
- Albușurile se bat cu un praf de sare și cu ajutorul unui tel până se formează o bezea tare
- Pont: bezeaua nu trebuie să cadă din bol în momentul în care este întors invers
- Treptat în acest vas se încorporează și gălbenușurile unul câte unul
- Se adaugă pe rând zahărul și iaurtul și se amestecă bine cu o spatulă
- Se pun cele două esențe în momentul în care compoziția de mai sus este uniformă
- Se încorporează făina astfel încât să nu se spargă bulele de aer din bezea
- Într-o tigaie se pune uleiul de floarea soarelui la încins
- Gogoșile cu iaurt se formează cu o lingură și se adaugă în tigaie
- Sfat: aceste gogoși trebuie să plutească în ulei și să nu se atingă unele de altele
- Gogoșile sunt făcute atunci când cresc și sunt rumenite pe ambele părți
- Se scot pe o farfurie acoperită cu hârtie pentru a mai elimina din ulei
- Se servesc simple sau date prin zahăr pudră
- Gogoșile merg de minune și cu orice tip de dulceață
- Poftă bună!