Life

Rețetă grecească de vinete la cuptor! Delicatesa cu care vei da gata toată familia

12.09.2020 | 16:21
Reteta greceasca de vinete la cuptor Delicatesa cu care vei da gata toata familia
Așa se prepară vinetele la cuptor în stil grecesc
ADVERTISEMENT

Vă propunem o rețetă grecească de vinete la cuptor, ce se realizează în mod tradițional și cu care ați putea cuceri întreaga familie.

Vinetele sunt la mare căutare în acest sezon, fiind un ingredient nelipsit din clasicele feluri de zacuscă. De aceea puteți opta și pentru un preparat ceva mai diferit față de mâncărurile românești, dar la fel de savuros.

ADVERTISEMENT

Rețeta de grecească de vinete reprezintă o delicatesă cu care nu veți da greș și se poate pregăti într-un timp relativ scurt. Este pe placul gospodinelor și pentru că se pregătește atât de ușor și nu e necesar să petreceți câteva ore în bucătărie. Iată ce ingrediente vă sunt necesare pentru această rețetă ideală de toamnă.

Ingrediente necesare pentru reteta grecească de vinete la cuptor. E o delicatesă pe placul întregii familii

Rețetă grecească de vinete la cuptor! Delicatesa cu care vei da gata toată familia
Iată ce ingrediente sunt necesare pentru rețeta de vinete la cuptor în stil tradițional grecesc

Aveți nevoie de: 1 kilogram de vinete (4-5 vinete medii), 200 grame brânză feta sau telemea, 100 grame cașcaval, 2 roșii medii, 3 căței de usturoi, 50 ml ulei de măsline, o linguriță de oregano, sare și piper, după gust.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară rețeta grecească de vinete la cuptor

Acest preparat grecesc se pregătește foarte repede și se începe prin a se spăla foarte bine vinetele și se taie în jumătate, pe lung. Mai apoi, se curăță foarte bine și se pot scoate și cozile, după care se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se lasă cotorul vinetelor, fără a fi consumat ulterior când sunt gata, dacă preferați, iar cu vârful unui cuțit se crestează în interior fiecare jumătate, fără să fie atinsă coaja.

ADVERTISEMENT

Vinetele se presară cu mirodenii după preferință, alături de sare și piper, pentru a se pătrunde astfel până la interior și pentru a căpăta un gust savuros.

Vinetele se pun în tavă cu capătul bombat în sus și se dau la cuptorul încins la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 25 de minute.

ADVERTISEMENT

Câns s-au rumenit, se întorc și pot fi umplute, odată ce au fost tăiate în acest mod, având cubuletele pe interior. Cât vinetele se lasă la răcit se prepară un amestec în stilul mujdeiului românesc, cu 2-3 linguri de apă.

Usturoiul se pisează și se amestecă sub forma acestui sos, după care se stropesc vinetele. Se lasă așa câteva minute, în tavă, iar cu o lingură se zdrobește puțin miezul legumelor, pentru un plus de gust. Se adaugă roșiile tăiate în cubulețe, după care brânza sărată, sfărmată în bucățele.

Vinetele se stropesc mai apoi cu ulei de măsline și în mod opțional se poate adăuga și cașcaval dat prin răzătoare. Preparatul tradițional grecesc se bagă la cuptor pentru alte 20 de minute, la 200 de grade, până când ingredientele s-au rumenit complet, potrivit LaLena.ro.

ADVERTISEMENT