Life

Rețetă înghețată de casă fără zahăr. Un desert ideal pentru zilele călduroase, gustos și sănătos

12.05.2021 | 16:01
Reteta inghetata de casa fara zahar Un desert ideal pentru zilele calduroase gustos si sanatos
Rețetă înghețată de casă fără zahăr. Un desert ideal pentru zilele călduroase, gustos și sănătos. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă desertul ideal pentru zilele călduroase de vară, o rețetă de înghețată de casă fără zahăr. Este sănătoasă și ușor de făcut, perfectă pentru toată familia, mai ales pentru copii, care adoră înghețata. 

Înghețata este cel mai bun desert pe care îl poți consuma vara, iar dacă vrei să fie mai sănătoasă și cu puține calorii este ideal să o faci fără zahăr. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru acest desert delicios.

ADVERTISEMENT

Citește în continuare și află de ce ingrediente ai nevoie pentru a face o rețetă de înghețată de casă fără zahăr, ca să eviți aditivii și zahărul în exces, mai ales dacă este consumată și de cei mici.

Rețetă înghețată de casă fără zahăr. Un desert ideal pentru zilele călduroase, gustos și sănătos

Toată lumea iubește înghețata, mai ales copiii, care ar mânca acest desert oriunde și oricând. Dacă nu vrei să o cumperi de la magazin, care poate conține aditivi și prea mult zahăr, poți face o rețetă de înghețată de casă.

ADVERTISEMENT

Nu ai nevoie de zahăr și este desertul ideal pentru tine și familie, în special daă vremea de afară este prea caldă și simți nevoia să te răcorești.

Nici nu trebuie să folosești prea multe ingrediente, așa că rețeta merită o încercare. Iată ce trebuie să folosești și cum se prepară rețeta de înghețată de casă, conform florinabadea.ro.

ADVERTISEMENT

De ce ai nevoie pentru rețeta de înghețată de casă. Lista de ingrediente

  • 2 iaurturi grecești cu 10% a câte 150 gr fiecare;
  • 3 banane super coapte;
  • o mână de fructe congelate;
  • o mână de stafide;
  • o mână de nuci tăiate grosier;
  • o lingură de cacao;
  • 50 ml lapte (poate fi și vegetal)

Este obligatoriu să ai iaurt gras și lapte, pentu ca înghețata să iasă cât mai pufoasă. În rest, poți folosi ingrediente în funcție de preferințe, fără să respecți strict fructele enumerate mai sus. Află în continuare cum se prepară rețeta de înghețată de casă.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară înghețata de casă

Ingredientele de mai sus se pun într-un blender pentru 2-3 minute, în afară de nuci, stafide și câteva mure, care vor fi păstrate pentru ornat. Bineînțeles, poți orna înghețata după bunul plac.

Se va obține o pastă foarte cremoasă. Pasta obținută se pune într-o caserolă și apoi într-un sertar din congelator, unde se lasă timp de 3-4 ore.

După ce a fost lăsată la rece, se scoate și se ornează cu murele, stafidele și nucile, sau cu fructele pe care le preferi. Ideal ar fi ca înghețata să fie scoasă cu 10 minute înainte să fie servită, pentru a manevra cu ușurință lingura în compoziție.

În concluzie, este foarte simplu să faci o rețetă de înghețată de casă, dacă vrei să te ții departe de zahărul în exces, de aditivi și coloranți. Poftă bună!

ADVERTISEMENT