Life

Rețetă simplă de kebab cu carne tocată. Cum se pregătește cel mai ușor

Kebab este unul dintre preparatele culinare de origine turcă care prinde de minune și în bucătăria românească, dar cum se face ca la carte? Care este secretul?
10.02.2022 | 23:46
Reteta simpla de kebab cu carne tocata Cum se pregateste cel mai usor
Rețetă de kebab cu carne tocată. E un preparat simplu și gustos. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Frigăruile din carne tocată sau kebabul turcesc reprezintă o rețetă foarte simplă, care se pregătește foarte ușor. Este un preparat culinar care se poate face din mai multe feluri de carne: porc, miel sau chiar pui.

Ingredientele sunt adesea cântărite până la cel mai mic gramaj, de aici și gustul special pe care îl are acest fel de mâncare. Îl poți face acasă, fără să fie nevoie să pleci în Turcia.

ADVERTISEMENT

Rețetă de kebab cu carne tocată. E un preparat simplu și gustos

Preparatul poate avea condimente diferite în funcție de zona în care se pregătește, însă felul în care se face este unic. Varianta clasică este servită alături de lipii calde.

De asemenea, kebab-ul poate fi servit alături de un pilaf de bulgur sau simplu, fiind o rețetă care merită încercată măcar o dată-n viață.

ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru kebab: 

  • 600 grame de carne tocată, de porc sau de oaie
  • 300 grame de grăsime
  • jumătate de linguriță de sare
  • ceapă verde
  • o legătură de pătrunjel
  • cuburi de gheață

Mod de preparare kebab cu carne tocată. Pașii de urmat:

  1. Carnea trebuie să fie neapărat proaspătă. Se poate toca și acasă, apoi se amestecă cu sare
  2. Înainte de a ne apuca de treabă e indicat să ținem mâinile în apă cu cuburi de gheață
  3. Se ia carnea cu mâinile și se formează kebab-ul de mărimea unei lămâie, de circa 75 de grame
  4. Se pune pe o țepușă lată și se formează mai bine kebab-ul
  5. Se apasă ușor cu degetele și palma pentru a se întinde bine carnea în mod egal pe țepușă
  6. E bine să te asiguri că țepușa ține carnea bine și nu cade de pe ea
  7. Se pun țepușele pe grătar și se prăjesc bine
  8. În clipa în care sunt gata se scot pe farfurie și se presară deasupra piper negru
  9. Se adaugă ceapă tocată și pătrunjel
  10. Spor la treabă!
ADVERTISEMENT

Sfaturi utile pentru o masă copioasă cu kebab

Procesul de gătire este extrem de important când vine vorba de acest preparat culinar. Foarte mulți bucătari susțin că este vorba de mult talent pentru a menține toate aromele.

De asemenea, unul dintre sfaturile remarcabile este strâns legat de procesul de prăjit. Mai exact, cărbunii trebuie să fie gri și arși bine pentru a găti carnea cum trebuie.

ADVERTISEMENT

În momentul în care te pregătești pentru gătirea unor legume atunci e bine să păstrezi cărbunii încă aprinși. În felul acesta se fac bine.

Ţepuşele nu trebuie să stea numai pe o singură parte pentru că este nevoie să fie întoarse pe toate părțile. Așa se evită arderea cărnii.

ADVERTISEMENT