Frigăruile din carne tocată sau kebabul turcesc reprezintă o rețetă foarte simplă, care se pregătește foarte ușor. Este un preparat culinar care se poate face din mai multe feluri de carne: porc, miel sau chiar pui.
Ingredientele sunt adesea cântărite până la cel mai mic gramaj, de aici și gustul special pe care îl are acest fel de mâncare. Îl poți face acasă, fără să fie nevoie să pleci în Turcia.
Preparatul poate avea condimente diferite în funcție de zona în care se pregătește, însă felul în care se face este unic. Varianta clasică este servită alături de lipii calde.
De asemenea, kebab-ul poate fi servit alături de un pilaf de bulgur sau simplu, fiind o rețetă care merită încercată măcar o dată-n viață.
Ingrediente pentru kebab:
Procesul de gătire este extrem de important când vine vorba de acest preparat culinar. Foarte mulți bucătari susțin că este vorba de mult talent pentru a menține toate aromele.
De asemenea, unul dintre sfaturile remarcabile este strâns legat de procesul de prăjit. Mai exact, cărbunii trebuie să fie gri și arși bine pentru a găti carnea cum trebuie.
În momentul în care te pregătești pentru gătirea unor legume atunci e bine să păstrezi cărbunii încă aprinși. În felul acesta se fac bine.
Ţepuşele nu trebuie să stea numai pe o singură parte pentru că este nevoie să fie întoarse pe toate părțile. Așa se evită arderea cărnii.