Lasagna este un produs de origine italiană, care se pregătește, în general, cu carne tocată, dar de această dată vă recomandăm să schimbați puțin ingredientele.
Spanacul și ciupercile se potrivesc de minune și dau un gust desăvârșit preparatului cu fiecare strat. Tot ce trebuie să faci este să achiziționezi cele necesare și să te apuci de treabă.
Lasagna de post este perfectă și este gata în aproximativ 30 de minute. E o rețetă ideală când ești pe fugă și nu ai foarte mult timp de stat în bucătărie.
Rețetă rapidă de lasagna cu spanac și ciuperci. E perfectă în Postul Crăciunului
Și unde mai pui că este perfectă în Postul Crăciunului. Nu mai trebuie să-ți faci griji că nu știi ce să pui pe masă. Acum ai o idee genială de prânz.
Ingrediente necesare pentru lasagna cu ciuperci și spanac:
- 6 foi de lasagna
- 100 g brânză de soia (tofu)
- frunze de spanac
- ciuperci proaspete sau la conservă
- ulei de floarea soarelui
- o ceapă mare
- 2-3 căței de usturoi
- sare și piper.
Mod de pregătire lasagna cu spanac și ciuperci. Pașii de urmat:
- Spanacul se lasă la dezghețat și se stoarce bine de apă
- Ciupercile se curăță și se taie în bucăți
- Ceapa și usturoiul se curăță și se sotează pentru circa 3 minute
- Se adaugă ciupercile care se călesc pentru 5 minute
- Se pune spanacul și se amestecă bine toate ingredientele
- Se pune jumătate din tofu, sare și piper
- Se amestecă din nou și se lasă pe foc pentru câteva minute
- Într-un vas de sticlă termorezistentă se pune prima foaie de lasagna și o cantitate mică de spanac
- Se continuă cu crema de brânză și iar un strat de foi de lasagna
- Se adaugă și restul compoziției
- Se repetă procedura până se termină foile de lasagna
- Ultimul strat trebuie să fie neapărat unul cu foi
- Se adaugă la final și cealaltă jumătate de tofu
- Se dă vasul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute
- Lasagna cu spanac și ciuperci este gata când se rumenește deasupra.