Life

Rețetă limonadă de pepene roșu, făcută de Jamila. Băutura delicioasă și răcoritoare, perfectă în zilele caniculare

Vă prezentăm o rețetă de limonadă de pepene roșu de la celebra Jamila.
01.07.2021 | 19:18
Reteta limonada de pepene rosu facuta de Jamila Bautura delicioasa si racoritoare perfecta in zilele caniculare
Rețetă limonadă de pepene roșu, făcută de Jamila. Băutura delicioasă și răcoritoare, perfectă în zilele caniculare
ADVERTISEMENT

Limonada este ideală pentru zilele foarte calde , dar nu numai. Este o băutură foarte sănătoasă și ușor de realizat. Se poate prepara dintr-o gamă extrem de variată de fructe.

Am ales să vă prezentăm o rețetă delicioasă și extrem de răcoritoare făcută de celebra Jamila. Limonada de pepene roșu este perfectă pentru zilele caniculare.

ADVERTISEMENT

Pentru această rețetă delicioasă aveți nevoie de 600 grame de pepene, 1 litru de apă, o cană sirop de mentă (250 g), o cană zeamă de lămâie (250 g)

Rețetă limonadă de pepene roșu, făcută de Jamila

Limonada de pepene roșu prezentată de celebra Jamila este foarte ușor de realizat.

Aveți nevoie de aproximativ un sfert de pepene mare. Dacă aveți în frigider resturi, pot fi folosite și acestea. Nu uitați de siropul de mentă care îi dă limonadei o aromă deosebită. În cazul în care nu aveți sirop de mentă puteți folosi un sirop simplu din zahăr (sau miere) și apă. Mai aveți nevoie și de sucul proaspăt stors de lămâie.

ADVERTISEMENT

După ce este preparată, limonada trebuie să fie lăsată la rece în frigider cam 2-3 ore sau chiar peste noapte, pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Pepenele se taie cubulețe, apoi se mixează până obțineți un suc de pepene. Acesta se strecoară pentru a scăpa de impurități.

ADVERTISEMENT

Într-o carafă mare se pune zeama de lămâie. Se adaugă siropul de mentă (zahăr), iar apoi se pune sucul de pepene. Amestecați foarte bine. La final se adaugă și apa.

Se amestecă din nou, apoi se dă limonada la frigider pentru câteva ore.

Beneficiile pepenelui roșu

Pepenele roșu este fructul care conține cea mai mare cantitate de apă. Conține magneziu, potasiu și licopen. În plus mai conține fibre, beta caroten și acid folic. Pepenele roșu ajută și la eliminarea toxinelor din organism.

ADVERTISEMENT

Ce beneficii are pepenele roșu:

  • hidratează și remineralizează, datorită conținutului mare de apă
  • este foarte bun pentru scăderea în greutate
  • are rol antioxidant
  • curăță organismul de toxine
  • stimulează diureza

Este recomandat ca pepenele roșu să se consume crud, pe stomacul gol. El poate fi inclus în orice dietă. Trebuie să rețineți că două felii de pepene sunt echivalente cu un pahar mare de apă.

ADVERTISEMENT