Life

Rețeta lui chef Florin Dumitrescu care va face senzație pe masa de Paște în acest an. Are un ingredient secret

Rețeta chefului Florin Dumitrescu ideală pentru masa de Paști din acest an. Ingredientul secret pentru un gust nemaipomenit.
01.04.2023 | 17:23
Reteta lui chef Florin Dumitrescu care va face senzatie pe masa de Paste in acest an Are un ingredient secret
Ce rețetă de Paști are Florin Dumitrescu. Sursa foto: captură youtube, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Paștele se apropie cu pași repezi, iar multe gospodine deja se gândesc la cum va arăta masa specifică acestei sărbători. Unele vor să aibă cele mai gustoase și unice preparate. Iată o rețetă a chefului Florin Dumitrescu pe care o veți savura din plin.

Rețeta gustoasă pentru masa de Paști a lui Florin Dumitrescu. Cheful folosește un ingredient secret

Rețeta lui Florin Dumitrescu este foarte gustoasă datorită unui ingredient secret. Maestrul bucătar de la Antena 1 a introdus-o și în restaurantele sale, iar clienții sunt extrem de încântați. Este vorba despre plăcinta de berbecuț. Cei dragi vor mai dori o porție!

ADVERTISEMENT

Florin Dumitrescu a pus în bolul unui robot de bucătărie următoarele ingrediente: 50 de grame de făină, 150 de grame de unt, 100 de mililitri de apă și 20 de grame de drojdie. Ulterior, s-a mixat totul încât compoziția să devină omogenă.

Ulterior, maestrul bucătar a tocat carnea, peste a adăugat nuci, migdale, ceapă și mărar. ”Folosesc pulpă de berbecuţ, neapărat cu grăsime”, precizează specialistul în arta culinară, într-un filmuleț postat pe canalul său de youtube.

ADVERTISEMENT

Următorul pas este să împărțiți blatul în patru bucăți, de aproximativ 100 de grame fiecare, iar mai apoi le lăsați la dospit pentru mai bine de jumătate de oră, într-un bol, acoperite cu o folie. În jur de 40 de minute ar fi suficiente.

Între timp, peste carnea măcinată se pun mirodenii precum un vârf de scorțișoară și unul de nucșoară, acesta din urmă fiind, de fapt, ingredientul secret pentru un gust unic al plăcintei de berbecuț, preparată în stilul lui Florin Dumitrescu. Peste acestea, el a mai adăugat și sare și piper proaspăt măcinat.

ADVERTISEMENT

În penultimul pas, Florin Dumitrescu a luat din cele patru bucăți de aluat, una câte una, le-a întins cu mâna, iar peste, tot cu mâna, a pus carne de berbecuț. Plăcinta nu se va modela într-un stil clasic, ci se ia aluatul de la margine și se formează un fel de ”bordură” în jurul cărnii.

Cât se ține la cuptor plăcinta de berbecuț

Spre final, maestrul bucătar de la ”Chefi la Cuțite” a uns totul cu ou și ulei de măsline, iar peste una dintre plăcinte a presărat puțină brânză de mucegai. Nu înainte de a mai completa cu puțin cimbru proaspăt. Ulterior, a băgat totul la cuptor, pentru 20-30 de minute.

ADVERTISEMENT

Plăcinta de berbecuț a lui Florin Dumitrescu se coace la 200 de grade Celsius. Acesta obișnuiește să gătească de multe ori pe o piatră de pizza. Odată scoase plăcintele din cuptor, se pot asezona cu câteva frunze de busuioc și servi cu salată. Poftă bună!

ADVERTISEMENT