Rețeta lui Joseph Hadad pentru cele mai bune chifteluțe de legume. Ingredientele pe care cheful le folosește pentru a da un gust aparte preparatului.
Joseph Hadad este unul dintre cei mai cunoscuți chefi de la noi. Acesta este un nume sonor în lumea bucătarilor din România, iar rețetele sale au inspirat mii de pofticioși.
Joseph Hadad știe să prepare orice, iar farfuriile sale sunt mereu duse la rang de artă. Însă, pentru cei care nu au multă experiență în bucătărie, cheful are o propunere simplă, dar la fel de delicioasă.
Pe blogul său personal, chef Hadad le-a propus fanilor să facă chifteluțe din legume. De obicei, românii sunt obișnuiți cu chiftelele din carne, dar Joseph Hadad a garantat că se vor îndrăgosti și de cele din legume.
Lista de ingrediente pentru chifteluțe din legume nu este deloc una stufoasă. Ai nevoie de orez cu bobul rotund, bine fiert. Fiind un preparat pe bază de legume, vei mai avea nevoie și de dovlecel, rădăcină de țelină și morcovi.
Asul din mânecă a lui chef Joseph Hadad sunt ierburile aromatice. Acesta garantează că ele sunt cele care dau un gust aparte preparatului, făcându-l de-a dreptul delicios.
Pentru început, toate legumele menționate anterior se rad pe răzătoarea mare. Apoi, se amestecă cu o ceapă tocată, dar și cu ierburile aromatice. Întregul amestec se lasă o oră într-un vas, astfel încât să se întrepătrundă toate aromele.
După ce s-a scurs timpul, compoziția rezultată se stoarce și se amestecă cu orezul fiert, cu un ou întreg, cu sare, piper, nucșoară și puțină scorțișoară. Din acest amestec se formează chifteluțele care urmează să fie prăjite, însă, nu înainte de a fi date prin făină și ouă.
Potrivit lui chef Joseph Hadad, chifteluțele sunt mult mai delicioase dacă sunt servite alături de un sos. Cel mai potrivit pentru ele este sosul de roșii în care se pot adăuga, spre final, verdețuri și brânză rasă.
Pentru a prepara acest sos, ai nevoie de câteva roșii pe care le vei decoji și le vei da pe răzătoare. Roșiile astfel mărunțite se amestecă cu puțin usturoi, ulei de măsline, sare și piper. Chifteluțele se pun în sos și vor fierbe la foc mic, odată cu el, timp de 45 de minute.