Life

Rețeta lui Florin Dumitrescu de tartă cu lămâie. Cu ea a câștigat amuleta la Chefi la Cuțite

01.04.2021 | 18:23
Reteta lui Florin Dumitrescu de tarta cu lamaie Cu ea a castigat amuleta la Chefi la Cutite
Rețeta lui Florin Dumitrescu de tartă cu lămâie. Cu ea a câștigat amuleta la Chefi la Cuțite. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

După ce a reușit să câștige amuleta la Chefi la Cuțite cu această prăjitură senzațională, multă lume a început să caute rețeta lui Florin Dumitrescu de tartă cu lămâie. Faimosul bucătar de la Antena 1 a postat pe Youtube pentru fanii lui un clip în care dezvăluie modul în care se prepară.

Listă de ingrediente:

Pentru aluatul de tartă – Rețeta lui Florin Dumitrescu de tartă cu lămâie

  • 250 grame de făină
  • 60 ml de apă
  • 120 grame de unt
  • 1 gălbenuș de ou

Pentru crema de tartă

  • 8 albușuri
  • 8 gălbenușuri
  • 8 ouă întregi
  • 200 de grame de zahăr
  • 400 ml de suc de lămâie
  • 250 de grame de unt
ADVERTISEMENT

Rețeta lui Florin Dumitrescu de tartă cu lămâie – mod de preparare:

Se pun ingredientele pentru aluat într-un bol. Cantitatea se dublează sau se triplează în funcție de forma pe care o aveți pentru tartă. Se mixează foarte bine, apoi se tapetează formele cu un și făină, pentru ca tarta să nu se lipească.

Se întinde aluatul și se pune frumos în forme, pentru coacere. Se folosește o formă pentru a tăia cum trebuie aluatul, la un centimetru distanță de marginile ei.

ADVERTISEMENT

După ce se pun formele în tavă, se înțeapă bine cu furculița și se adaugă fasole boabe în forme, pentru a fi siguri că aluatul nu se va umfla. Se pune totul la copt la 180 de grade Celsius pentru 15 minute. Pentru cremă, se separă 8 albușuri de gălbenușuri.

Peste cele 8 gălbenușuri se adaugă 8 ouă întregi, 200 de grame de zahăr și 400 ml de suc de lămâie și se pun la gătit la bain-marie, amestecându-se foarte bine. Separat se pregătesc cele 250 de grame de unt tăiat cubulețe, care se incorporează în acest amestec. Dacă doriți, puteți să puneți și vanilie sau alte condimente.

ADVERTISEMENT

Untul trebuie să fie complet topit, atunci când se îmgroașă acel amestec. Se umplu formele de tartă cu cremă, apoi se pun la cuptor pentru 7-8 minute. Se bat albușurile spumă, pentru bezea. Se adaugă câte o lingură de zahăr pentru fiecare albuș.

Când bezeaua este gata, se pune în poș. Se lasă tartele la răcit, se pun în farfurie, se pune bezeaua, apoi se arde. Pot fi decorate cu fructe sau frunze de mentă, dar NU se pun sosuri.

ADVERTISEMENT