Life

Rețeta de papricaș de cartofi. Ușor de făcut și perfectă pentru post

Cartofii sunt foarte versatili și pot fi folosiți în tot felul de preparate culinare, în special în perioada marilor posturi de peste an. Rețeta recomandă îi folosește din plin.
26.11.2021 | 18:32
Reteta de papricas de cartofi Usor de facut si perfecta pentru post
Mâncare de cartofi, rețetă simplă pentru Postul Crăciunului. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Vedeta rețetei este cartoful, care oferă un gust special preparatului în sine. Papricașul sau tocănița reprezintă una dintre preparatele cele mai ușoare și foarte simplu de realizat.

Și unde mai pui că mâncarea de cartofi este perfectă în post. Nu are nevoie de multe ingrediente și nici de un timp foarte mare de fierbere.

ADVERTISEMENT

În mai puțin de 45 de minute te vei bucura de un preparat culinar simplu, gustos și la îndemâna oricui. Hai să vezi cum se face și de ce ai nevoie!

Mâncare de cartofi, rețetă simplă pentru Postul Crăciunului

Ingredinte pentru papricaș de cartofi:

  • 1,5 kilograme de cartofi făinoși
  • 5-6 căței de usturoi
  • 2-3 cepe
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurițe de vârf de boia dulce
  • 1 ardei roșu kapia
  • 1 linguriță de chimen
  • o legătură de verdeață
  • sare și piper
  • 250 ml suc de roșii
  • 1-2 foi de dafin.
ADVERTISEMENT

Mod de preparare tocăniță de post. Ce trebuie să știi:

  1. Cartofii se spală bine, se curăță de coajă și se taie în cuburi măricele
  2. Se lasă într-un castron după ce au fost clătiți de mai multe ori cu apă rece
  3. Ceapa, usturoiul și ardeiul se spală și se taie
  4. Se pun într-o oală încăpătoare: ceapa, usturoiul, 2-3 linguri de ulei și jumătate de linguriță de sare
  5. Se adaugă și un vârf de linguriță de chimen semințe
  6. Oala se acoperă cu un capac și se călesc legumele circa 2-3 minute
  7. Cartofii se scurg de apă și se adaugă peste legumele călite
  8. Se pune piper negru proaspăt măcinat și 2 lingurițe cu vârf de boia dulce
  9. Se stinge totul cu 2-3 căni de apă caldă și se amestecă bine ingredientele
  10. Apa trebuie să acopere complet cartofii
  11. Se adaugă sare, suc de roșii și foile de dafin
  12. Se acoperă oala parțial cu un capat și se lasă să fiarbă
  13. Mâncarea de cartofi este gata în aproximativ 30 de minute sau când cartofii încep să se facă terci
  14. La final, după ce s-a stins focul, se adaugă pătrunjel tocat mărunt
  15. Tocănița se servește caldă cu ardei iute sau murături.