Preparatul de post este foarte simplu și rapid și nici nu are nevoie de foarte multe ingrediente. Cu siguranță, orice gospodină are în bucătărie cele necesare.
Rețeta are o dificultate medie și un timp de pregătire de aproximativ 30 de minute, după cum arată gustos.ro. Așadar, este perfectă atunci când ești pe fugă și nu știi ce să gătești.
Rețetă mâncare de castraveți murați. Preparatul este foarte ușor de realizat
De asemenea, mâncarea de castraveți murați este una absolut delicioasă și seamănă destul de bine cu tocănița de cartofi. În plus, rețeta se poate adapta și se poate realiza și cu carne de porc.
Pont: preparatul nu are nevoie de foarte multă sare sau chiar deloc, asta pentru că castraveții murați au deja suficientă.
Ingrediente necesare pentru mâncarea de post:
- 10 – 15 castraveți murați în saramură
- o conservă de roșii decojite
- 2 căței de usturoi
- o ceapă mică
- un morcov mic
- o pungă de soia
- piper, după gust
- o legătură de mărar.
Mod de preparare mâncare de castraveți murați, de post. Cum se face:
- Ceapa se taie mărunt, la fel și usturoiul. Morcovul se dă prin răzătoarea mică
- Legumele de mai sus se călesc ușor timp de circa 3 minute
- Se adaugă roșiile decojite care au fost tăiat cubulețe. Se folosește și sucul din cutie
- Separat, într-o altă oală, se pun la fiert cubulețele de soia cu puțină sare și piper
- După ce sosul de roșii a dat în clocot se adaugă castraveții murați tăiați felii
- Se pun și soia și o parte din apa în care a fiert aceasta
- Mâncarea se mai lasă la foc mic pentru aproximativ 15 minute
- Se mai poate adăuga sare, în cazul în care mai este nevoie
- Când este gata preparatul se ia oala de pe aragaz
- Se adaugă la final mărarul care a fost tăiat mărunt. Spor la treabă!