Life

Rețetă mâncare de pipote. Cum o face chef Florin Dumitrescu să fie gustoasă

Mâncarea de pipote este un preparat culinar care ne amintește cu siguranță de copilărie. Chef Florin Dumitrescu are o rețetă care merită încercată în zilele friguroase.
26.02.2022 | 15:15
Reteta mancare de pipote Cum o face chef Florin Dumitrescu sa fie gustoasa
Rețetă mâncare de pipote. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul preparatului. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Celebrul jurat de la Antena 1 a dezvăluit într-un adintre cărțile sale că mâncarea de pipote se numără printre preferatele sale, fiind un produs gătit foarte des de bunica sa.

Vedeta a povestit în cartea „Găteşte cu mine”, apărută la editura Libris, cum pregătește acest fel culinar pentru care nu are măsuri specifice ale ingredientelor.

ADVERTISEMENT

În plus, Florin Dumitrescu avea să mai menționeze că preparatul deține și un mic secret, sosul ușor dulceag. Mâncarea este simplă și la îndemnâna oricărei gospodine.

Rețetă mâncare de pipote. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul preparatului

„Am să vă spun reţeta aşa cum îmi amintesc eu că o făcea bunica mea. Nu o să pot să vă dau cantităţile, pentru că nu le-am descoperit nici eu încă, dar ştiu cu certitudine ingredientele şi paşii.

ADVERTISEMENT

Când eram mic, aveam nevoie de mâncare ca să nu mai mănânc doar pâine. Practic, mâncarea era garnitura pâinii pentru mine. Iar cea mai bună «garnitură» dintre toate era tocana de pipote de pui gătită de bunica mea… erau atât de bune cu sosul acela uşor dulceag.

Doar faptul că scriu despre pipote, cu carnea lor uşor gumoasă, care te obligă să mesteci puţin mai mult, despre sosul de roşii dulce şi bucăţile de ceapă mă face şi azi să salivez de poftă şi îmi aduc aminte cu drag de acea perioadă”, spunea în urmă cu ceva vreme chef Florin Dumitrescu, conform clickpoftabuna.ro.

ADVERTISEMENT

Ingrediente necesare pentru mâncarea făcută de Florin Dumitrescu:

  • pipote de pui
  • o ceapă mare albă
  • pastă de tomate
  • usturoi
  • foi de dafin
  • roșii
  • o legătură de pătrunjel verde
  • ulei de floarea soarelui
  • sare și piper.

Mod de preparare mâncare de pipote. Cum o face chef Florin Dumitrescu:

  1. Pipotele se fierb într-o oală cu apă cu puțină sare
  2. Pont: spuma care se formează deasupra se îndepărtează cu ajutorul unei spatule
  3. Ceapa se curăță, se spală și se toacă cât mai mărunt, apoi se pune la călit într-o oală încinsă cu ulei de floarea soarelui
  4. Se adaugă o foaie de dafin și câțiva căței de usturoi tocați
  5. Pipotele fierte pentru rețetă se scot și se adaugă peste ceapă, împreună cu roșiile tocate
  6. Sfat: se adaugă și o cană cu apă
  7. Se pune puțină pastă de tomate și se condimentează cu sare și piper, după gust
  8. Se lasă totul la fiert până când se formează un sos
  9. La final se adaugă legătura de pătrunjel tocat
  10. Mâncarea de pipote se servește caldă, cu pâine de casă. Poftă bună!
ADVERTISEMENT