Celebrul jurat de la Antena 1 a dezvăluit într-un adintre cărțile sale că mâncarea de pipote se numără printre preferatele sale, fiind un produs gătit foarte des de bunica sa.
Vedeta a povestit în cartea „Găteşte cu mine”, apărută la editura Libris, cum pregătește acest fel culinar pentru care nu are măsuri specifice ale ingredientelor.
În plus, Florin Dumitrescu avea să mai menționeze că preparatul deține și un mic secret, sosul ușor dulceag. Mâncarea este simplă și la îndemnâna oricărei gospodine.
„Am să vă spun reţeta aşa cum îmi amintesc eu că o făcea bunica mea. Nu o să pot să vă dau cantităţile, pentru că nu le-am descoperit nici eu încă, dar ştiu cu certitudine ingredientele şi paşii.
Când eram mic, aveam nevoie de mâncare ca să nu mai mănânc doar pâine. Practic, mâncarea era garnitura pâinii pentru mine. Iar cea mai bună «garnitură» dintre toate era tocana de pipote de pui gătită de bunica mea… erau atât de bune cu sosul acela uşor dulceag.
Doar faptul că scriu despre pipote, cu carnea lor uşor gumoasă, care te obligă să mesteci puţin mai mult, despre sosul de roşii dulce şi bucăţile de ceapă mă face şi azi să salivez de poftă şi îmi aduc aminte cu drag de acea perioadă”, spunea în urmă cu ceva vreme chef Florin Dumitrescu, conform clickpoftabuna.ro.
Ingrediente necesare pentru mâncarea făcută de Florin Dumitrescu: