Life

Rețetă de mousse de ciocolată de la chef Sorin Bontea: „La ce vreme e afară, merge ceva dulce, nu?”

Sorin Bontea a prezentat propria sa rețetă de mousse de ciocolată, pe pagina personală de Facebook. Cum se prepară unul din cele mai delicioase deserturi?
07.12.2021 | 13:05
Reteta de mousse de ciocolata de la chef Sorin Bontea La ce vreme e afara merge ceva dulce nu
Rețetă de mousse de ciocolată de la Sorin Bontea. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Chef Sorin Bontea i-a obișnuit pe fanii săi cu rețetele sale, iar de data asta a venit cu ceva dulce în ajutorul lor.

Bucătarul de la Chefi la cuțite e de părere că vremea mohorâtă de afară, specifică acestei perioade a anului, poate fi combătută cu un mousse de ciocolată.

ADVERTISEMENT

Sorin Bontea a oferit toate ingredientele necesare pentru acest preparat dulce, dar și care sunt pași ca să iasă ca la carte.

Rețeta de mousse de ciocolată de la Sorin Bontea

„La ce vreme e afară, merge ceva dulce, nu?! Eu vă propun un mousse de ciocolată, care sigur o să vă însenineze ziua”, este mesajul postat de Bontea pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Pentru blat vei avea nevoie de 200 de grame de făină, 20 de grame de cacao, 100 mililitri ulei de floarea soarelui, 250 mililitri de apă, 100 de grame de zahăr. De asemenea, îți mai trebuie o jumătate de linguriță de praf de copt, esență de vanilie și un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu.

Pune cacaoa peste făină, iar apoi toarnă bicarbonatul, praful de copt și zahărul. Amestecă bine. Se adaugă treptat esența de vanilie, uleiul și apa. Amestecă bine până se topește zahărul. După aceea, întinde compoziția pe o tavă cu foaie pergament.

ADVERTISEMENT

Pregătește cuptorul la 180 de grade și introdu tava cu blatul. Lasă tava în cuptor pentru aproximativ 10 minute.

Să trecem acum la partea cea mai delicioasă a rețetei: crema de ciocolată. Pentru mousse vei avea nevoie de 60 de grame de ciocolată, 10 grame de zahăr, 15 mililitri de frișcă lichidă și un ou.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară crema și glazura

Primul pas: bate albușul împreună cu zahărul până când capătă o consistență tare și pune apoi compoziția în frigider. Pune ciocolata la topit prin procedura bain-marie (baie de aburi). Când ciocolata s-a topit, adaugă frișca lichidă și gălbenușul rămas.

Omogenizează conținutul. Adaugă apoi, puțin câte puțin, albușul pe care l-ai păstrat în frigider până în această fază a rețetei.

Mousse-ul de ciocolată propus de Sorin Bontea poate fi servit cu glazură deasupra. Pentru glazură (dacă îți place în această variantă)  ai nevoie de 100 de grame de ciocolată și 50 de mililitri de frișcă.

Glazura se face simplu: se pun la topit, întocmai cum ai procedat cu crema. Când s-au topit bine, glazura este gata.

 

ADVERTISEMENT