Life

Rețetă omletă de vară, varianta tradițională și plină de vitamine. Se prepară rapid și simplu

FANATIK vă spune cum se prepară omleta de vară. Este o rețetă tradițională, plină de vitamine și ușor de gătit.
27.05.2021 | 16:51
Reteta omleta de vara varianta traditionala si plina de vitamine Se prepara rapid si simplu
Rețetă omletă de vară, varianta tradițională și plină de vitamine. Se prepară rapid și simplu Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Aveți nevoie de aproximativ 15 minute pentru a prepara o masă delicioasă. În plus, puteți improviza și, pe lângă ingredientele clasice, puteți adăuga cam tot ce vă face cu ochiul.

Rețetă omletă de vară, varianta tradițională și plină de vitamine. Se prepară rapid și simplu

Indrediente:

Pentru omleta de vară aveți nevoie de puțin ulei, cinci ouă, două cepe, un ardei verde, o jumătate de ardei roșu, 3 roșii, mărar, pătrunjel, sare și piper, potrivit Bucătăraș.ro. Opțional, cei ce doresc pot folosi și brânză sau cașcaval.

ADVERTISEMENT

Totuși, iubitorii de carne pot impoviza. Se poate adăuga cârnați semiafumați, tăiați foarte subțire sau bacon. Totodată, pentru un plus de gust puteți să puneți și ceapă verde, tăiată mărunt.

Mod de preparare:

Ceapa se toacă julienne și se pune la călit în puțin ulei. Peste ea se adaugă ardeiul, tăiat fâșii sau cubulețe.

ADVERTISEMENT

După ce s-au călit puțin se adaugă și roșiile, cojite și tăiate cubulețe. Pentru cei ce vor să adauge și cârnați sau bacon, acesta este momentul potrivit.

Ingrediente se lasă pe foc până când zeama scade. Atunci se vor pune ouăle bătute, sarea și piperul.

ADVERTISEMENT

În funcție de preferințe, puteți întoarce omleta pentru a se prăji și pe cealaltă parte sau se poate amesteca în ea până se gătește uniform. În al doilea caz, dacă vreți ca omleta să fie formată din bucăți mai mari, amestecați mai rar în tigaie. Dacă vreți să fie mai măruntă, amestecați mai des.

Omleta se scoate pe o farfurie întinsă. Deasupra se pun verdețurile și se poate rade brânză sau cascaval, după preferințe.

ADVERTISEMENT

Sfaturi pentru prepararea unei omlete perfecte

Pentru un plus de gust, puteți să adăugați un cubuleț de un în tigaie, odată cu uleiul. Dacă doriți ca omleta să iasă pufoasă, trebuie să știți că nu e bine să adăugați nimic în ouă. Dacă veți pune lapte sau apă minerală ouăle se vor dizolva.

De asemenea, un aspect importat este modul în care ouăle sunt bătute. Dacă sunt bătute cu viteză, aerul pătrunde în ele, iar omleta capătă o textură pufoasă.

În plus, e bine de știut că ouăle trebuie bătute imediat înainte să le puneți în tigaie. Dacă vor fi lăsate de o parte si adăugate ulterior, își vor pierde din volum.

ADVERTISEMENT