Life

Rețetă originală de pulpe de porc cu legume și sos de roșii la tigaie. Simplu, rapid și delicios!

16.02.2021 | 11:54
Reteta originala de pulpe de porc cu legume si sos de rosii la tigaie Simplu rapid si delicios
Rețetă de pulpe de porc cu legume la tigaie
ADVERTISEMENT

Vă prezentăm cea mai simplă rețetă de pulpe de porc cu legume la tigaie, un preparat pe care îl puteți da gata în mai puțin de o oră, care vă salvează atunci când nu mai aveți idee ce să gătiți.

Această rețetă este una specială, căci nu vom folosi deloc ulei pentru prepararea feliilor de pulpe de porc, ci ceva care le va da un gust desăvârșit.

ADVERTISEMENT

Înainte de a prezenta ingredientele și modul de preparare, trebuie spus că timpul în care puteți face această rețetă nu depășește mai mult de 30-40 de minute.

Rețetă de pulpe de porc cu legume la tigaie

Ingredientele necesare:

  • 400-500 de grame de pulpe de porc feliată pentru șnițel;
  • aproximativ 80 de grame de unt;
  • două roșii medii;
  • 3-4 cepe verzi;
  • ardei kapia roșu;
  • pastă de tomate;
  • cimbru;
  • sare, după gust.
ADVERTISEMENT

Înainte de a prepara această rețetă, este bine să speli înainte legumele și carnea de porc pe care le vei folosi. Tăiați în două-trei părți fiecare felie de pulpă de porc, astfel încât odată puse în tigaie să se prepare mai repede și mai bine.

Cum se prepară

Puneți 50 de grame de unt (untul trebuie să aibă minimum 80% grăsime), iar în momentul în care acesta începe să se topească, adăugați feliile de pulpe de porc presărate cu cimbru înainte.

ADVERTISEMENT

Lăsați aproximativ 10-15 minute carnea în tigaie, sub capac, iar pentru a verifica dacă pulpele feliate sunt bune, înțepați-le cu o scobitoare sau cu furculița, iar dacă acestea le pătrund fără nicio problemă, înseamnă că este deja gata.

Spre final, puteți presăra în tigaie cozile de la ceapa verde pentru un plus de savoare. Carnea de porc nu va avea gustul acela greoi de la ulei, ci unul cu totul special, pentru că a fost îmbibată în unt, iar cimbrul îi dă acea savoare unică.

ADVERTISEMENT

Căliți apoi în 20-30 de grame de unt ceapa verde, ardeii roșii și roșiile tăiate cubulețe, iar spre final adăugați pasta de tomate, aproximatib 200 de mililitri.

După ce legumele s-au călit suficient, adăugați sare și cimbru din nou. Feliile de carne de porc în unt sunt numai bune de servit alături de legumele la tigaie! Poftă bună!

ADVERTISEMENT