Life

Cea mai bună rețetă de pâine pufoasă de casă. Are un gust divin

Mirosul de pâine caldă amintește de copilăria petrecută la țară, la bunici, de aceea foarte multe gospodine caută tot felul de rețete pentru a ajunge la gustul de atunci.
11.01.2022 | 22:40
Cea mai buna reteta de paine pufoasa de casa Are un gust divin
Rețetă de pâine de casă pufoasă și cu coajă subțire. E nemaipomenită. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cea mai bună rețetă de pâine pufoasă de casă este una simplă, care nu are nevoie de foarte multe ingrediente. Este vorba de aceleași produse folosite și de bunicile noastre.

Gustul divin te face să o consumi direct caldă, simplă sau cu brânză. De asemenea, pâinea proaspăt scoasă din cuptor merge de minune cu dulceață.

ADVERTISEMENT

Rețetă de pâine de casă pufoasă și cu coajă subțire. E nemaipomenită

Pâinea de casă nu se compară cu cea din comerț, mai ales când vine vorba de gust și de mirosul inconfundabil. Faptul că nu conține aditivi sau alte substanțe chimice o face să fie extrem de bună.

Secretul care stă într-un preparat pufos, la fel ca pe vremea bunicilor noastre, stă în pregătirea aluatului în sine. De asemenea, importantă este și maiaua.

ADVERTISEMENT

Ingrediente necesare pentru pâinea de casă: 

  • 500 grame de făină albă de calitate, de tip 000
  • 300 ml de apă călduță
  • 7 grame de drojdie uscată
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 ou de la care se va folosi numai gălbenușul
  • 1 linguriță de sare
  • o jumătate de linguriță de zahăr.

Mod de preparare pâine de casă. Cum să o faci pufoasă:

  1. Făina se cerne într-un castron încăpător. Se adaugă peste plicul de drojdie uscată, se poate folosi și din cea proaspătă
  2. Se pun sarea și zahărul și se amestecă bine toate ingredientele
  3. Pont: sarea nu trebuie să ia contact foarte mult cu drojdia, mare atenție la amestecat
  4. Se adaugă apa călduță care ajută aluatul să se lege și să crească frumos
  5. Când ingredientele încep să se lege bine se toarnă uleiul și se frământă energic cu mâna
  6. Se mai poate adăuga făină în cazul în care aluatul nu este foarte omogen
  7. Frământarea ajută la eliberarea glutenului din făină, care face ca aluatul să fie nelipicios, neted și elastic
  8. Se unge un bol cu ulei și se lasă înăuntru bila de aluat. Se acoperă cu un prosop curat până când își dublează volumul
  9. Sfat: uleiul nu lasă aluatul să se lipească de pereți atunci când crește
  10. Aluatul crescut se împarte în două părți egale, perfecte pentru a forma două pâini. Mâinile trebuie să fie unse cu puțin ulei
  11. Pâinea se modelează și se pune într-o tavă rotundă. Ea se poate împărți în 3 părți pentru a se împleti frumos
  12. Pâinea din tavă se mai lasă la crescut pentru 15 minute și se unge cu un gălbenuș de ou diluat cu puțină apă
  13. La această etapă se poate presăra deasupra mac sau susan, în funcție de preferințele fiecăruia. Pâinea poate fi simplă
  14. Pâinea se ține la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, circa 40 de minute sau până când se rumenește frumos deasupra
  15. Spor la treabă!
ADVERTISEMENT