Life

Rețeta pe care cofetarii au ținut-o ascunsă. Cum poți face cel mai pufos chec

Cum să prepari cel mai gustos și pufos chec. Iată o rețetă unică, pe care maeștrii în arta culinară se feresc să o dezvăluie.
04.12.2022 | 08:30
Reteta pe care cofetarii au tinuto ascunsa Cum poti face cel mai pufos chec
Cum să prepari cel mai bun chec. Sursa foto: Absolut Delicios
ADVERTISEMENT

Am intrat în sezonul de iarnă, iar sărbătorile specifice bat la ușă. Este bine știut faptul că gospodinele se întrec, în această perioadă, în preparate care mai de care mai gustoase, printre care checul.

O rețetă unică de chec. Maeștrii bucătari o țin ascunsă

Checul este un desert extrem de gustos și se prepară după mai multe rețete. Iată în rândurile următoare una unică, urmată de cei mai iscusiți bucătari.

ADVERTISEMENT

Checul își are originile în Marea Britanie, dar treptat a devenit cunoscut în întreaga lume. Îi puteți surprinde pe cei dragi cu un chec cu lapte și miere. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 ouă,
  • 120 g zahăr pudră,
  • 150 g lapte,
  • 80 g ulei de floarea soarelui,
  • 150 g făină,
  • 100 g amidon alimentar din cartofi,
  • 16 g praf de copt.
ADVERTISEMENT

Modul de preparare

Spargeți ouăle, adăugați zahărul pudră și amestecați cu un mixer până devine totul cremos. Ulterior, se toarnă laptele și uleiul de floarea soarelui.

Amestecați în continuare, puneți apoi mierea, făina, amidonul de cartofi și praful de copt. Pentru a evita formarea de cocoloașe, făina și praful de copt se adaugă în ”stil ploaie”, astfel încât să nu se formeze cocoloașele. Dacă doriți și cacao în interior, opțional, puteți pune 2, 3 linguri.

ADVERTISEMENT

După ce este gata aluatul, se toarnă în forme speciale. Pentru coacerea checului este ideală o tavă din metal neaderent, care în prealabil se unge cu unt și se strecoară făină peste. Asta dacă nu dispuneți de o hârtie de copt.

În cazul în care dispuneți de hârtie de copt, checul se va scoate mai ușor din tavă, la final. Dacă utilizați forme din silicon pentru copt, este nevoie de un timp mai îndelungat de copt.

ADVERTISEMENT

Totodată, nu turnați aluatul până la finalul formei tăvii, căci checul va crește și ar putea ieși peste tavă. Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade, după care se lasă la copt în jur de 30-40 de minute.

După expirarea timpului, checul se lasă la răcorit și se acoperă cu un ștergar pentru a-și menține textura moale. În încheiere, se decorează cu zahăr pudră și se taie felii. Vă urăm poftă bună!

ADVERTISEMENT