ADVERTISEMENT
Life

Rețeta pentru cele mai bune sarmale de post. Ingredientul secret care le dă un gust aparte

Autor: Alexa Serdan | 03.04.2021 | 16:37
Rețeta pentru cele mai bune sarmale de post. Ingredientul secret care le dă un gust aparte
Rețeta pentru cele mai bune sarmale de post. Ingredientul secret care le dă un gust aparte. Sursa foto: Pinterest.com

Sarmalele pot fi gustoase și sănătoase chiar și în perioada posturilor de peste an. FANATIK îți recomandă să încerci o rețetă simplă și rapidă, care conține un ingredient secret care le conferă un gust aparte. 

ADVERTISEMENT

Rețeta pentru cele mai bune sarmale de post este realizată cu bulgur fin, un amestec de boabe de grâu măcinate. Bulgurul poate conține mai multe tipuri de grâu, acest ingredient fiind des întâlnit în Orientul Mijlociu, Europa și Asia de Sud.

Nutriționiștii recomandă această rețetă, care este ușor de făcut și nu are foarte multe ingrediente. Bulgurul reprezintă o sursă excelentă de fibre, vitamine și vegetale, așadar, haideți, să vedem mai jos cum se pregătește acest fel de mâncare de post.

Sarmale de post cu un ingredient inedit. Ce nu lipsește

Ingrediente pentru sarmalele de post cu bulgur:

  • o varză de mărire medie
  • 2 căței de usturoi
  • jumătate de lămâie
  • o lingură de pastă de roșii
  • o lingură de pastă de ardei
  • 6 linguri de ulei
  • un praf de sare
ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru umplutura sarmalelor de post: 

  • 250 de grame de bulgur
  • o ceapă de dimensiuni potrivite
  • o jumătate de linguriță de chimion măcinat
  • o linguriță de mentă uscată
  • o legătură de pătrunjel
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare, piper și fulgi de chili, în funcție de gust.

Sarmale de post cu bulgur. Ce pași trebuie să urmezi:

  1. Varza se curăță de primele frunze și se pune la fiert într-o oală cu multă apă și un praf de sare timp de 8-10 minute
  2. Se scoate varza din oală și se lasă la strecurat, apoi se desfac foile una câte una până când ajungeți la 20 de frunze
  3. Centrul și cotorul se toacă mărunt și se adaugă pe fundul oalei unde vor fi puse ulterior sarmalele
  4. Separat, într-o tigaie se pune la încins uleiul cu ceapa, care va sta la foc mic timp de 10-15 minute
  5. Se adaugă chimionul, menta, pătrunjelul tocat și bulgurul
  6. Se condimentează cu sare, piper negru și chili. Se amestecă toate ingredientele până se omogenizează umplutura
  7. Umplutura se pune în foile de varză și se rulează frumos astfel încât să nu se desprindă la fiert. Sarmalele obținute se pun în oală pe straturi peste varza tocată
  8. Se adaugă o cană cu apă în care se dizolvă pastele de roșii și de ardei, apoi se adaugă usturoiul strivit și sucul de la lămâie. Se toarnă totul peste sarmale
  9. Se completează cu apă oala ca să acopere toate sarmalele. Se adaugă uleiul și sarea
  10. Deasupra sarmalelor se pune o farfurie cu fundul în sus ca să țină sub apă întreaga compoziție
  11. Oala se ține pe foc aproximativ 45 de minute, să fiarbă bulgurul și varza
  12. Sarmalele de post trebuie să absoarbă mare parte din sosul din oală
  13. Mâncarea este bună când se servește la temperatura camerei sau călduțe, nicidecum fierbinți
  14. Sarmalele cu bulgur se servesc cu mentă uscată deasupra și cu fulgi de chili
  15. De asemenea, acest preparat este ideal cu iaurt. Poftă bună!
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!