Life

Rețeta pentru cele mai bune sarmale de post. Ingredientul secret care le dă un gust aparte

Rețeta perfectă pentru sarmale de post. Nu vei mai vrea să le mănânci niciodată pe cele cu carne după ce le-ai încercat pe acestea
03.04.2021 | 16:37
Reteta pentru cele mai bune sarmale de post Ingredientul secret care le da un gust aparte
Cum sa faci cele mai bune sarmale de post. Reteta unica
ADVERTISEMENT

FANATIK îți recomandă să încerci o rețetă simplă și rapidă, care conține un ingredient secret care le conferă un gust aparte.

Rețeta pentru cele mai bune sarmale de post este realizată cu bulgur fin, un amestec de boabe de grâu măcinate. Bulgurul poate conține mai multe tipuri de grâu, acest ingredient fiind des întâlnit în Orientul Mijlociu, Europa și Asia de Sud.

ADVERTISEMENT

Nutriționiștii recomandă această rețetă, care este ușor de făcut și nu are foarte multe ingrediente. Bulgurul reprezintă o sursă excelentă de fibre, vitamine și vegetale, așadar, haideți, să vedem mai jos cum se pregătește acest fel de mâncare de post.

Sarmale de post cu un ingredient inedit. Ce nu lipsește

Ingrediente pentru sarmalele de post cu bulgur:

o varză de mărire medie
2 căței de usturoi
jumătate de lămâie
o lingură de pastă de roșii
o lingură de pastă de ardei
6 linguri de ulei
un praf de sare
Ingrediente pentru umplutura sarmalelor de post:

ADVERTISEMENT

250 de grame de bulgur
o ceapă de dimensiuni potrivite
o jumătate de linguriță de chimion măcinat
o linguriță de mentă uscată
o legătură de pătrunjel
2-3 linguri de ulei
sare, piper și fulgi de chili, în funcție de gust.

Sarmale de post cu bulgur. Ce pași trebuie să urmezi

Varza se curăță de primele frunze și se pune la fiert într-o oală cu multă apă și un praf de sare timp de 8-10 minute
Se scoate varza din oală și se lasă la strecurat, apoi se desfac foile una câte una până când ajungeți la 20 de frunze
Centrul și cotorul se toacă mărunt și se adaugă pe fundul oalei unde vor fi puse ulterior sarmalele
Separat, într-o tigaie se pune la încins uleiul cu ceapa, care va sta la foc mic timp de 10-15 minute
Se adaugă chimionul, menta, pătrunjelul tocat și bulgurul
Se condimentează cu sare, piper negru și chili. Se amestecă toate ingredientele până se omogenizează umplutura
Umplutura se pune în foile de varză și se rulează frumos astfel încât să nu se desprindă la fiert. Sarmalele obținute se pun în oală pe straturi peste varza tocată
Se adaugă o cană cu apă în care se dizolvă pastele de roșii și de ardei, apoi se adaugă usturoiul strivit și sucul de la lămâie. Se toarnă totul peste sarmale
Se completează cu apă oala ca să acopere toate sarmalele. Se adaugă uleiul și sarea
Deasupra sarmalelor se pune o farfurie cu fundul în sus ca să țină sub apă întreaga compoziție
Oala se ține pe foc aproximativ 45 de minute, să fiarbă bulgurul și varza
Sarmalele de post trebuie să absoarbă mare parte din sosul din oală
Mâncarea este bună când se servește la temperatura camerei sau călduțe, nicidecum fierbinți
Sarmalele cu bulgur se servesc cu mentă uscată deasupra și cu fulgi de chili
De asemenea, acest preparat este ideal cu iaurt. Poftă bună!

ADVERTISEMENT