Life

Rețetă pentru cele mai gustoase pateuri cu chefir. Un deliciu pentru masa de dimineață

Vă prezentăm o rețetă delicioasă recomandată pentru un mic dejun reușit.
06.09.2021 | 14:57
Reteta pentru cele mai gustoase pateuri cu chefir Un deliciu pentru masa de dimineata
Rețetă pentru cele mai gustoase pateuri cu chefir. Un deliciu pentru masa de dimineață. Sursă foto: retete-usoare.eu
ADVERTISEMENT

Mini pateurile cu chefir sunt alegerea perfectă pentru masa de dimineață. Este o rețetă destul de simplă pe care orice gospodină o poate prepara.

Durează doar 20 de minute pentru a face niște pateuri delicioase pentru cei dragi.

Vă prezentăm mai jos pașii pe care trebuie să-i urmați dacă vreți să faceți mini pateuri cu chefir.

ADVERTISEMENT

Rețetă pentru cele mai gustoase pateuri cu chefir. Un deliciu pentru masa de dimineață

Mini pateurile cu chefir sunt alegerea perfectă pentru un mic dejun reușit. Respectați întocmai cantitățile și nu puteți să dați greș. Rețeta propusă de retete-usoare.eu poate să fie preparată de orice gospodină.

Ingrediente:

Aluat

350 g de făină

1/2 linguriță de sare

1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

200 g de chefir

30 ml de ulei

Pentru umplutură

3 ouă fierte

ceapă verde – după gust

60 g de cașcaval

sale, ulei pentru prăjit.

Cum se prepară Mini pateurile cu chefir

Primul pas este pregătirea aluatului. Într-un bol se amestecă făina cu sarea și bicarbonatul. Apoi se pune chefirul și uleiul. Mai întâi se amestecă toată compoziția cu o lingură. Apoi aluatul trebuie frământat cu mâinile. Aluatul este gata când devine dens și nelipicios.

ADVERTISEMENT

Se acoperă cu o folie de aluminiu și se lasă 5-10 minute.

În acest timp preparați umplutura.

Se taie ouăle fierte cubulețe. Apoi se mărunțește ceapa verde. Cașcavalul se va da prin răzătoarea mică.  Când totul este gata se iau ingredientele pentru umplutură și se amestecă într-un bol. Se adaugă sare după gust. Apoi amestecați bine compoziția.

Aluatul se împarte în două părți egale. Apoi se modelează sub forme de bile. Prima bilă se întinde bine pe blatul de lucru. Grosimea ar trebui să fie de 4-5 mm. Apoi se pune umplutura în grămăjoare mici. Între ele nu uitați să lăsați spații.

ADVERTISEMENT

Se întinde și a doua bilă. Foaia obținută se pune peste cealaltă, acoperind umplutura. Aveți grijă ca cele două foi să aibă aceeași mărime. Lipiți bine marginile. Apoi marcați spațiile dintre pateuri cu mâna. Cu ajutorul unei forme rotunde (pahar) decupați fiecare pateu. Lipiți-le bine marginile.

Când totul este gata luați o tigaie și puneți uleiul în ea. Când acesta este încins introduceți mini pateurile, care se vor prăjii pe ambele părți la foc moderat. Sunt gata atunci când capătă o culoare aurie.

ADVERTISEMENT